Sport, foredrag, allsang, boksing og god mat sto i sentrum under det første skandinaviske sommeruniversitetet i Danmark, hvor unge patrioter fra Danmark, Sverige of Tyskland var samlet for å få nye venner og inspirasjon til politisk aktivisme.

Bak arrangementet sto Generation Identitær Danmark, som har markert seg gjennom en rekke spektakulære aksjoner de siste årene. De omtaler arrangementet på sin egen hjemmeside.

I Generation Identitær mener vi, at det er vigtigt at være i god form. Man kan ikke være sløv og rouladefed, når man skal redde Europa. Efter vækning kl. 7 og morgenmad, så var der fysisk aktivitet på programmet, der blandt andet bød på tovtrækning, løbeture, forskellige øvelser og naturligvis som altid boksning, hvor man får mulighed for at prøve hinanden lidt af.

GI Danmark bruker aldri vold i sine aksjoner, de bruker humor, satire og visuelle effekter. Allikevel blir de stadig omtalt som høyreekstreme, selv om de er partipolitisk uavhengige. Selv beskriver de seg som en metapolitisk og patriotisk aktivistgruppe.

Fokus var i år på metapolitik, og der blev lagt vægt på metapolitisk tænkning, aktivisme og metapolitik i praksis. Derudover blev der også givet forelæsninger i politisk teori og historie. Her blev grunden til morgendagens aktivisme lagt.

Bevegelsen er ikke en massemønstring, de ønsker å være en avant garde, altså en slags elite hvor kun de mest dedikerte kan delta.

Det har vært antydet at Identitærbevegelsen egentlig ikke er så interesserte i dagens politikk, men forbereder seg på en situasjon etter en forventet kollaps. Dette skrev Documents Christian Skaug om i 2017.

Det er som om man ikke var så opptatt av å påvirke politisk i øyeblikket, men snarere forbereder seg på en fremtid hvor lov og orden forventes å vike plassen for sosial uro, vold og anarki. Noen snakker om en fremtidig «reconquista».

Les også: De identitære under lupen

Under samlingen ble det sunget sanger rundt leirbålet, det fremstår altså litt speideraktig.

Der blev tændt bål, og sunget gamle sange fra både Danmark og vores nabolande. At tilbringe flere dage i selskab med andre unge patrioter er noget ganske særligt, og man får en mulighed for at knytte stærke bånd, som man normalt ikke har.

GI Danmark har allerede planer om å gjenta det de beskriver som et vellykket arrangement neste sommer.

Du kan se en propagandavideo fra arrangementet nedenfor.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂