Med slike plakater vil danske ungdomspatrioter lokke syrere til å reise hjem til Syria. Foto: GI

Danmark har innført en strengere politikk overfor flyktninger som ikke lenger har behov for beskyttelse. Danmarks statsminister kaller det «åpenbart» at blant annet syrere som ikke trenger beskyttelse skal reise hjem.

Flere hundrede syriske flygtninge står til at få ophævet deres opholdstilladelse og blive sendt tilbage til Syrien de kommende måneder. Det er helt, som det skal være, siger statsminister Mette Frederiksen (S) i Folketinget tirsdag.

Danmark har vurderet, at flere områder omkring Syriens hovedstad nu er sikre nok til, at flygtninge kan vende hjem. Og derfor får syrere fra disse områder ophævet deres opholdstilladelse.

Hun får støtte fra lederen for Dansk Folkeparti.

– Jeg deler fuldstændigt analysen. Og jeg mener, at den er lige så logisk, som den er åbenbar.

Også Venstres leder Jacob Ellemann-Jensen mener syrerne skal reise hjem. Han forventer protester, men reglene må følges, sier han til Jyllands-Posten.

– Og at så ville der komme fakkeloptog og alle eksemplerne på super velintegrerede flygtninge, der har taget Danmark til sig, siger Jakob Ellemann-Jensen.

– Der kiggede vi på hinanden og sagde: Det må være sådan, at reglerne gælder, og at vi står inde for princippet. Det var vi enige om dengang. Det er vi stadigvæk.

Den danske patriotiske ungdomsbevegelsen Generation Identitær (GI) støtter også hjemsendelsen av syriske flyktninger. I den forbindelse arrangerte GI et lotteri, hvor syrere som deltok kunne vinne en hjemreise. På sin hjemmeside skriver GI:

I Danmark er der over 40.000 syriske migranter og efterkommere, som nu bør vende hjem til deres eget land, så de kan hjælpe med at bygge deres nation op. I Generation Identitær opfordrer vi Mattias Tesfaye og regeringen til at sige tak for besøget til samtlige syrere, og hjælpe dem med at påbegynde hjemrejsen.

Vi gør opmærksom på, at vores konkurrence, hvor man kan vinde en rejse hjem til Syrien, stadig er i gang. Er du herboende syrisk statsborger og over 18 år, så kan du deltage. Se hvordan her.

GI har kjøpt reklameplass til et antall plakater som lokker med å reise tilbake til solrike Syria.

Stuntet har fått oppmerksomhet også utenfor Danmarks grenser. Den konservative britiske avisen The Telegraph har skrevet om stuntet, og nyheten er videreformidlet av MSN News.

Den britiske avvisen omtaler GI som «far right», selv om de egentlig sier akkurat det samme som den sosialdemokratiske regjeringen.

GI beskrives gjerne som en høyreekstrem organisasjon, men kaller seg selv en patriotisk ungdomsbevegelse med avdelinger i flere europeiske land. De jobber mot masseinnvandring og multikultur, og for at europeiske verdier skal gjelde i Europa. Deres aksjoner er gjerne spektakulære, men aldri voldelige unntatt i rent selvforsvar, hevder GI.

I Frankrike ble den franske delen av GI tvangsoppløst, etter en grenseaksjon i januar som Document omtalte.

Unge franske aktivister dannet grensevakt mot Spania

Jyllands-Posten


Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.