Nytt

Sverige skryter av å være det vestlige land som mottar flest flyktninger i forhold til folketallet. Etter at man sist høst vedtok å gi alle syriske flyktninger permanent opphold fra første stund, har tilstrømmingen økt.

I 2014 ventes den å slå alle rekorder. Nå synes svenske myndigheter det blir litt drøyt. De vil gjerne at andre land deler på byrdene. Det vil ikke andre land. De synes Sverige kan takke seg selv.

Presset på det svenske asylsystem er vokset så kraftigt, efter at Sverige sidste efterår besluttede at give permanent opholdstilladelse til alle syriske flygtninge, der kom til landet, at den svenske immigrationsminister nu opfordrer andre lande til også at overveje at give permanent asyl til syriske flygtninge.
Svenskerne meddeler, at der i 2014 vil komme 60.000-69.000 nye asylsøgere til landet – heraf en stor del fra Syrien – og dermed fortsætter den voldsomme tilstrømning af udlændinge, der betyder, at Sverige oplever den største årlige befolkningstilvækst i 70 år.
I Norge må man vente tre år, i Finland fire og i Danmark åtte år før man får permanent opphold. Men Sverige opphevet ventetiden. Det gjør selvsagt at tilstrømmingen til Sverige øker.
Jyllands-Posten