EU-kommissær Cecilia Malmström, en av de mest ideologiske, tilbyr landene 50.000 kroner for hver asylsøker de mottar fra Afrika. Hun vil at flyktningene skal kunne søke visum til Europa hjemmefra, slik at de slipper å være utlevert til menneskesmuglernes farefulle ruter.

Malmström mener EU-landene tar imot altfor få flyktninger. Hun oppgir tallet 5.000, og later som om dette er tallet Europa mottar. Men det er bare en forsvinnende liten del av alle som kommer til Europa. Men det går an å bruke det som utgangspunkt for å «shame» landene.

Malmström sier dette i et intervju med Die Welt, oversatt av snaphanen.dk:

 

Die Welt: Hvordan kan man gøre det mere attraktivt for medlemslandene?
Malmström: Jeg tilbyder vegne af Europa-Kommissionen, at hvert EU-land modtager 6000 Euro støtte til modtagelse og integration af flygtninge fra alle flygtningelejrene. Hundredtusinder af flygtninge er i overfyldte lejre i Jordan, Tyrkiet og Libanon – det er en umenneskelig situation, som vi ikke skal acceptere. Vi må hjælpe dem
Die Welt: Vil de højreorienterede partier, der vandt i EU-valget, gør visse lande som Storbritannien og Frankrig mindre modtagelige?
Malmström: Ja, jeg er bange for det. Vi bør, når resultaterne er fordøjet, indse at en stærk politisk ledelse er nødvendig, der hvor ekstremisterne har vundet. Men er også klart, at vil ikke kommer udenom, at finde en langsigtede lovlige måder at lade flygtningene at komme til Europa på. Efter tragedien i Lampedusa sagde i alle medlemslandene i EU: Det må ikke ske igen. Men hvis det er så forfærdeligt, så skal landene også handle. Jeg fortæller dem: Luk ikke jeres grænser.
Die Welt: Hvorfor er lovlig indvandring så vigtig?
Malmström: Europa har brug for indvandring som følge af den demografiske udvikling. Fremtidige indvandrere fra den tredje verden, er ingeniører eller sygeplejersker. Flygtningene har en positiv indvirkning på værtslandene. Man er ikke et håbløst tilfælde, bare fordi man er en syrisk flygtning. Mange af de mennesker, der kommer fra Syrien til os, er veluddannede, de ønsker at arbejde, hjælpe os og være en del af vores samfund – og vi bør tage imod dem. Det er forkert at betragte flygtninge som ofre eller som en byrde.
Die Welt: Hvad synes du om udstedelse af “humanitære visa” til folk, der ønsker at forlade deres land på grund af sult og vold?
Malmström: I øjeblikket mangler der desværre politisk opbakning. Det ville være meget nyttigt, hvis vi kunne sikre, at flygtninge ikke falder i hænderne på menneskesmuglere og risikerer deres liv, når de krydser Middelhavet. Derfor skal EU-landene give såkaldte humanitære visa. Så kunne flygtninge søge visum deres hjemlande, og derefter komme på en sikker lovlig måde til Europa.
Malmström: Vi bør diskutere en kvoteordning for asylansøgere i EU i fremtiden. Vi har brug for en retfærdig fordeling af belastningen. Det kan ikke være sådan, at fem lande, blandt andre Tyskland, tager 70 procent af asylansøgere. Vi har brug for at deles om ansvaret for flygtninge og asylansøgere. Men du skal ikke skrive, vil jeg foreslå en kvote. Det gør jeg ikke.
Die Welt: Brüssel bietet EU-Ländern 6000 Euro pro Flüchtling. (Snaphanens oversættelse)
http://snaphanen.dk/2014/06/06/malmstrom-tilbyder-eu-lande-6000-e-pr-flygtning/

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.