Dette var klistremerkene som ble beskrevet som rasistiske av B.T. og en politiker fra Radikale Venstre. Foto: GI Danmark

«Rasistiske gule avstandsmarkører på metrostasjoner vekker vrede.» Dette var overskriften i B.T etter at unge, danske patrioter aksjonerte mot islamisme. Avisen endret senere overskriften til «provoserende».

Skjermdump B.T

Det var ungdomsbevegelsen Generation Identitær (GI) som klistret opp noen små plakater. Budskapet var enkelt:

”Hold afstand til islamister – pas på dig selv og andre”.

Budskapet spiller selvsagt på situasjonen rundt Covid-19, hvor vi i over et år har blitt fortalt at vi må holde avstand av hensyn til risiko for smitte.

GI Danmark forstår ikke hva som er rasistisk med et budskap som advarer mot en ideologi som har ført til flere hundre dødsfall i Europa gjennom flere blodige terrorangrep.

Det er omtrent lige så racistisk som at skrive ”Hold afstand til socialister” eller til tilhængere af andre politiske retninger. Endvidere skriver B.T:, at vi har begået hærværk, men der er tale om letklæbende papir på granitgulve, som er lige til at tage af. Vi skader aldrig ejendom ved vores aktioner. Den slags lader vi venstrefløjen om.

Men Kristian Hegaard fra Radikale Venstre hisset seg voldsomt opp på Facebook.

STOP DISKRIMINATION
I går kunne man se disse modbydelige klistermærker på Københavns metro- og togstationer. Det hører ingen steder hjemme!

Forventer at politiet straks har grebet ind mod denne hærværks- og hadforbrydelse. Vi skriver heller ikke hold afstand til mennesker med handicap, homoseksuelle eller andre.

Nej tak til racisme og diskrimination.

På sin hjemmeside beskriver GI Danmark sammenligningen som absurd.

Det er ikke det samme at have et handicap eller at være homoseksuel, som at tilslutte sig en voldelig islamistisk bevægelse og stikke folk ned på gaden, skyde folk og bombe offentlige transportmidler eller Ariana Grande-koncerter. Hvis Hegaard mener at de ting kan sidestilles, så står det værre til med de Radikale end man lige gik og troede.

Den af B.T, omtalte ”vrede” har mest været begrænset til filterbobler på Twitter og Instagram, hvor venstreorienterede åbenbart har det utroligt svært med, at man kritiserer islamister. Der er sågar et piktogram af en islamist med en machete og et bombebælte på mærkaterne. Begge er våben, der er blevet anvendt af islamister, når de har slagtet uskyldige mennesker på Europas gader.

At folk på venstresiden nå plutselig snakker om hærverk, på grunn av noen klistremerker som lett kan fjernes, er selvsagt noe spesielt, i lys av de voldsomme demonstrasjonene til støtte for Black Lives Matter. I USA alene har demonstrasjoner og rene opptøyer ført til kaos, splittelse og ødeleggelser for mange milliarder USD, og et relativt høyt antall skadde og døde. Og at islamister utgjør en reell trussel er ingen konspirasjonsteori.

En skolelærer blev halshugget i Paris sidste år. Kort tid efter blev uskyldige halshugget i en kirke i Nice, og folk blev skudt ned i Wiens gader. Forleden blev en kvinde myrdet på vej ind på en politistation, da hun fik skåret halsen over. Alle disse handlinger er foretaget af islamister. Derfor er det en rigtigt god ide, at holde afstand til dem.

De kunne også nevnt læreren fra Batley Grammar School, som trues på livet og lever på hemmelig adresse. Eller hvordan Sian må beskyttes av politiet for å ytre sine meninger.

Er det nå en hatforbrytelse å advare mot islamisme? Er det hatefullt å mislike andre ideologier også, som nazisme og stalinisme? Hva med alle de som i disse dager demonstrerer mot Israel og implisitt jødene?

Vår egen statsminister fant opp det idiotiske begrepet «religiøs rasisme». B.T. uttrykker at det er rasisme å holde avstand til islamister, og fremstår dermed som en støttespiller for Radikale Venstre.

B.T.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.