VG hadde nylig en historie om en muslimsk pike som takket sin lærer i barneskolen for at han ga henne oppmuntrende ord den dagen hun troppet opp på skolen med hijab.

Eieren av en kafe og et bakeri på Nørreport i København kom til å kommentere en kunde som hadde hijab. Hun gikk hjem og skrev en lang kommentar på Facebook. Noen dager senere ble rutene knust og en ansatt fikk en springskalle.

Finnes det noen forbindelse mellom de to hendelsene?

Jenta som hadde gått på skolen på Ullevål Hageby var den gang en av få på sin skole med muslimsk bakgrunn, og det å ta på seg hijab var et stort skritt. Hun var spent/engstelig for mottakelsen. Det første læreren sa da hun kom inn var: – Så flott du ser ut!

Det ga henne enorm selvtillit og følelse av rett til å være den hun ville.

Men – og her er det stort men – siden dette tøystykket er et uttrykk for en kollektiv kultur med religiøs forankring, appellerer den også til de som deler hennes syn på ærbarhet. Mange av dem føler de har rett til å innføre denne ærbarheten der hvor de er samlet også på andre av samme tro.

Nørrebro er den mest flerkulturelle bydelen i København. Også der er det blitt vanskeligere med alkohol og «nakenhet».

Der ligger Munch Bageri & Kaffebar.

dk.munch.bakeri&kaffebarEn dag fikk eieren Kenneth Danielsen besøk av Louisa Friis Kaadach. Hun følte hun fikk en dårlig behandling, og gikk hjem og skrev på sin Facebook-side:

«Verbalt overfuset i ISLAMOFOBISK bageri og kaffebar på Nørrebrogade!

Så skete det IGEN – jeg er blevet verbalt overfaldet pga. mit tørklæde.

Listen over ubehagelige islamofobiske episoder er efterhånden blevet lang på de knap 5 år, hvor jeg har båret tørklæde. På gaden, i bussen, på togstationen, i indkøbscenteret, på offentlige parkeringspladser, i trafikken, i toget – you name it.

Udråb fra mænd og kvinder som «føj for satan!!», «Islam er noget af det værste l*rt der findes!!», «jeg tørrer min *øv med dit tørklæde!», «hvad laver du i Danmark i den mondering – hvorfor flytter du ikke til Kuwait?!», «skrid hjem til dit eget land!!», «jeg får det dårligt, når jeg ser sådan nogen som dig med tørklæde», «det er da provokerende, når du kommer herind med det tørklæde!», osv. …

Blot inden for en måned er jeg blevet verbalt overfuset af to forskellige mænd, som begge udelukkende har følt sig provokeret af mit tørklæde. Den seneste følte sig provokeret af mig idag på trods af at jeg var en venlig kunde i hans butik. Han er ejeren af en økologisk bager/kaffebar på Nørrebrogade! På NØRREBRO – byen hvor os såkaldte «hættemåger» føler os allermest hjemme… Ja, byen der ellers hylder mangfoldighed!

WHAT HAPPENED WAS…

Klokken lidt i 10 træder jeg ind i Munch på Nørrebrogade 224 for at spise morgenmad derinde – imens jeg venter på en veninde. Jeg kommer smilende ind og ser at ekspedienten sidder og læser en avis i siddeområdet. Han kigger op og signalerer en irritabel attitude idet han ser mig. Jeg står nu ved disken, og venter på, at han får lagt sin avis fra sig for at betjene mig med et smil. Jeg står så længe ventende på at blive ekspederet, at jeg vender mit hoved for at se, hvor langt han er nået. Han bemærker ikke, at jeg kan se ham – og ser nu, at han vender øjne af mig på vej hen for at ekspedere mig. Jeg vælger at ignorere det. Og siger pænt «hej». Der var intet svar at høre. Jeg gentager mig selv med et «jeg sagde «hej»». Og uden at ænse mig et blik svarer han besværet «jeg sagde også «hej»», og griber med det samme fat i tagtøjet til bollerne ved disken. Det må have været et meget lavt «hej» tænker jeg for mig selv. Og bestiller hurtigt en bolle med ost og smør, da hans attitude fortæller mig, at mit besøg er til gene for «manden». Igen med besvær i stemmen og uden at ænse mig et blik peger han hen mod køleskabet, og siger, at osten ligger der til selvhentning. Jeg overvejer om jeg skal tage skridtene mod udgangen, men vælger istedet at give «manden» en chance og henter osten. Det kunne jo være, at han havde en dårlig dag, tænkte jeg. Da jeg går tilbage til kassen igen, ser jeg, at han har lagt bollen i posen – uden at spørge om jeg ønsker at spise den med det samme eller om jeg skal have den to-go. Planen var ellers at jeg ville spise den der. Jeg vælger igen at ignorere hans dårlige attitude og bestiller en latté. Han vender sig om og går direkte igang med at kværne kaffebønnerne. Med ryggen til mig, og igen besværet, spørger han: «lille eller stor?». «Lille», svarer jeg, og fortsætter; «jeg vil gerne have vaniliesirup i, hvis du har det?». Han vælger, igen, at ignorere mig, imens han tager en to-go kop. Og jeg vælger at sige: «hørte du, at jeg bad om sirup?». «Ja, det hørte jeg godt!», svarede han. «Okay, du må gerne svare, når jeg taler til dig – man skulle jo nærmest tro, at man som kunde er en byrde for dig», sagde jeg lavt. «Er det mig, du snakker til??». «Ja, det er!», svarede jeg og gentog mig selv. Hvortil han vender sig om mod mig, og siger; «det er sgu da provokerende, når du kommer herind med det tørklæde!!», og vender ryggen til igen. Jeg bliver rystet og vred på samme tid. Griber fat i bollen, som jeg allermest har lyst til at kyle i hovedet på ham. Den ryger på gulvet istedet. Og jeg gik vred ud af døren uden hverken at betale eller tage min bestilling med!

Rystet, harm og vred er nok de ord, der kan beskrive, hvordan jeg havde det i timen efter! Jeg sætter aldrig mine ben derinde igen. Jeg går hellere det ekstra til den økologiske bager på Nørrebrogade (ved Gormsgade) eller Lagkagehuset ved Runddelen, hvor man er 100 % velkommen hver gang!

En lang status, ja! Men jeg har fået nok af, at blive svinet til i MIT Danmark, fordi jeg har valgt at følge – en for mig – mangfoldig religion, som jeg har hjertekær. En religion som jeg burde kunne praktisere i religionsfrie Danmark uden at blive tilsvinet og overfuset! Det er simpelthen uacceptabelt at man skal fremmedgøres og dømmes for sit ydre i et land, hvor man er født og opvokset – et land, hvor halvdelen af ens familie stammer fra. Og det er uacceptabelt at folk ikke blander sig, når det sker!

Folk som Munch-ejeren og de andre, der har udfordret min tålmodighed gang på gang burde skamme sig over at kalde sig danskere! Men I skal alligevel have et tak for at gøre det hårdere for os kvinder med tørklæde, når I tilsviner os eller afviser os i en jobsituation. Hver gang I kommer med tilråb styrker I mig personligt endnu mere i mit valg. Og I bekræfter mig hver gang i at jeg har valgt at følge en religion, som tager skarpt afstand fra jeres nedværdigende og bedrefølende holdninger!

Munch bageri og kaffebar – magen til manglende kundeservice skal man lede længe efter!! But hey, what doesn’t kill you, only makes you stronger. And Mr. Munch you just made me that much stronger! Så tak!

DEL GERNE OPSLAGET HER, HVIS DU OGSÅ HADER ISLAMOFOBISME, STØTTER VALGET OM AT GÅ MED TØRKLÆDE OG MENER AT MAN SKAL BLANDE SIG, NÅR MAN SER ANDRE OVERFALDE MUSLIMSKE KVINDER MED TØRKLÆDE VERBALT!»

Over 1000 mennesker har liket Louiza Friis Kaadachs statusopdatering, der også er blevet delt 647 gange.

 

«Verbalt overfalt» er sterke ord, egnet til å egge folk. Kaadaach er sikker på at det er «islamofobi». Hun har m.a.o en ideologisk oppfatning av de som misliker hijab. Hun oppfordrer videre til innblanding hvis man ser andre «overfalle» kvinner med hijab. Kaadach synes ikke å ta høyde for at hennes trosfeller har en egen måte å blande seg inn på.
Den som leste historien måtte tenke: Hvor lenge kan bakeriet eksistere på Nørrebro etter en slik melding?

danmark.bakeri.smadret

De trengte ikke vente lenge.

Natten til søndag blev ruderne til Munch Bageri og Kaffebar knust – og søndag eftermiddag blev en medarbejder i bageriet ifølge Kenneth Danielsen udsat for et voldeligt overfald.

– Medarbejderen var i gang med at lukke butikken, da han blev passet op af to mænd, der spurgte, om han havde noget med sagen at gøre. Det svarede han nej til, men fik alligevel nikket en skalle, fortæller han.

Eieren Kenneth Danielsen er nå full av anger. Han mente ikke det han sa og skal aldri mer gjøre noe slikt. Det spørs om det hjelper. Han har hatt butikken i ti år. Men hvordan kan han ha unnlatt å merke endringene? Har han ikke forstått at reglene er endret? At det ikke er Danmarks regler som gjelder på Nørrebro, men MIT Danmark som Kaadach skriver. Hun er ellers «ked af» at det endte med vold og fordømmer det. Naser Khader er ute og fordømmer det han kaller tørklævold og moralpoliti. Khader har selv fått merke forandringene på kroppen.

Jeg har ikke gået på Nørrebro de sidste ti år. Ikke til fods i hvert fald. Jeg har muligvis kørt igennem Nørrebro. Når der bliver solgt friske dadler og figner, så beder jeg familie og venner om at købe det for mig. Jeg har oplevet, at nogen genkendte mig på gaden, og så sendte de sms’er til andre og pludselig var de 15 stykker.

Nullsumspill?

Men problemet stikker dypere enn de som føler seg kallet til å bruke vold på islams vegne, til å hevne og straffe. Det handler  om det Kaadach kaller MIT Danmark. For mange dansker er hijaben en åpen tross mot deres Danmark, de føler at bærerne ikke respekterer eller vil respektere det Danmark de bygget opp. De føler at mennesker som Kaadach vil si MIT Danmark og at de to er uforenlige. Hvis hijab-folket vinner er det ikke plass til dem.

Det er det – hvis man ser på muslimers bruk av vold og press verden over, noe i. Dansker som nordmenn er ikke overbevist om at den samme toleranse vil bli dem til del, hvis hijabfolket vinner frem.

Eieren behandlet henne dårlig. Man skal ikke forskjellsbehandle folk. Men også dette er noe som innfødte politisk korrekte har innført, og parallellen til islamismen er slående når Jonas Gahr Støre til Aftenposten sier at det offisielle Norge ikke har tatt et oppgjør med holdningene bak 22/7.  Gahr Støre signaliserer her brennmerking, utrenskning og utstøtelse på noen svært vage kriterier, og dette har han gjort ettertrykkelig og flere ganger. Det er noe av samme reaksjonsmåte som de mer ideologiske muslimer.

I det ene tilfellet snakker vi om en frustrasjon hos folk som reagerer over noe de ikke kan like. På den andre siden en ideologisk front, hvor man i sitt følge har folk som bruker vold.

Kaadach vil bli behandlet pent, men kaller eieren for «islamofobisk». Kan han ha hatt en dårlig dag?  Beliggenheten burde tilsi at han kjenner nabolaget. De som roper ukvemsord mot kvinner på gaten opptrer usivilisert. Men det finnes grunner til deres frustrasjon. De mediene som er med på å stemple dem er med på å støte dem ut i det usosiale mørket, mens mennesker som Kaadach kan svinge pisken og bli hørt.

Demonstrasjon

Noen lite veloverveide uttalelser og eieren har ruinert sitt arbeid. Det er en demonstrasjon av makt, i praksis, og den bygger ikke på dialog, men dominans, trusler og vold.

Man kan godt fordømme volden og si at den var uønsket. Men man kan ikke bortviske at det er en sammenheng mellom det triumferende MIT Danmark og hijabens håndhevere.

Den enes frihet blir den andres ufrihet.

Liksom det blir det for folketingsmedlem Fatma Öktem når en Ahmed Chamali skriver at hennes nakne legger og armer og oppsatte hår viser at hun tar etter den danske kultur som går ut på at kvinner tilbyr til alle det som kun skulle vært for hennes mann.

Det er samme valg: frihet for den ene er den andres ufrihet. Hvis toleransen blir intoleransens inntog er den datomerket.

Spesielt kvinner burde begynne å skjønne hva som står på spill.

MIN RET!

Her er en annen historie hvor politisk syn får konsekvenser for behandlingen av kunder, og nå er det MIT Danmark som er i aksjon. Den dansk-iranske kunstneren Firoozeh Bazrafkhan ville ha pizza med en venni Århus. Men så gjenkjente eieren henne og han ville bestemme hvem han slapp inn i sin butikk! Selvsagt ville han det! og Bazrafkhan ville han bestemt ikke servere p.g.a hennes islam-kritikk.

Men han får ingen knuste ruter og eieren skriver tvertimot at noen bør få henne til å «bøie nakken».

dk.firoozeh_bazrafkan

Firoozeh Bazrafkan  skrev følgende statusopdatering på sin Facebook profil (ledsaget af et foto af Loui´s Pizza):

«Jeg er lige blevet truet af en som ejer (Meisam Harati, red.) dette sted (Loui´s Pizza, red.) i Nørregade i Aarhus. Han kom hen imod mig truede og råbet i hovedet på mig. «Jeg har mange venner som vil banke dig» «jeg er muslim og jeg er stolt af det» så sagde jeg, hvis du vil slå på en pige, så fucking gør’ det» jeg ringede til politiet og de sagde at de havde travlt!!!!!!!»

Dagen efter skriver Meisam Harati på sin Facebook profil, at han er det egentlige offer og vil «tag hende i retten hvis advokaten siger grønt lys»:

«Efter en lang dag på arbejdet, kommer der 2 kunder ind. En pige og en fyr. Jeg tager imod deres bestilling og går i gang med at lave deres pizza. Efter 2 min er pizzaen i ovnen og jeg får straks øje på pigen.. Også tænker jeg hmmm er det ikke hende iraneren som sætter os udlændinge i dårlig lys hver eneste dag, ved navn Firoozeh Bazrafkan .. Så kunne jeg ikke la vær med at afbryde og sige, undskyld er det ikke dig som er hende kunstneren , så svar hun glad jo det er mig … Og lige efter der svar jeg , jeg er ked af at sige det men i kan ikke få mad herfra, da jeg er imod alt det du har sagt om os udlændinge , det er virkelig over mine grænser.. Jeg sagde stille og rolig du bliver nød til at gå, da jeg ikke vil lave mad til sådan en person som dig. ! Derefter spørger jeg fyren har du spist her før, han svar ja det har jeg, også svar jeg så må du selvfølgelig gerne få din pizza .. Lige pludselig så begyndte Firoozeh Bazrafkan og råbe og kalde mig for alt muligt , jeg sagde til hende du skal gå ud nu! Hendes ven råbte også til hende du skal gå ud, gå ud !!! Men næhhh nej hun vil diskutere og hun blev ved og ved , vi muslimer er sådan og sådan, så svar jeg hende igen og igen, der gik hun over mine grænser hvor jeg gik hen til døren og sagde hun skulle fuck ud din kælling, der stod hun helt tæt på mig og sagde slå slå, det er det i kan finde på ….. Det eneste hun ventede på, var at jeg skulle slå hende foran kunden og ødelægge mit liv for altid pga. hendes opførelse . Jeg har MIT RET til at bestemme hvem der skal ind i min butik i følge loven . Det endte med hun kom ud og stod og råbte alt muligt om os udlændinge og muslimer la la la… Så gik jeg ud og sagde hvis hun ikke snart går sin vej, så er det hendes egen skyld, der var hendes ven også meget sur på hende. Det endte med hun kom ud og tog et billede af butikken, og skrev alt det her løgn på sin væg på Facebook. Hun har allerede ødelagt meget og pr. kunder har skrevet de aldrig vil komme mere, og det er VIRKELIG over ens grænser det her.. Så skal man bare ikke komme og sige hvorfor bliver folk så fuckt up i deres hoveder, præcis fordi der er folk der vil træde på en og ens liv, derfor skal man svar hårdt igen ! Jeg har besluttet mig for at tag hende i retten hvis advokaten siger grønt lys.. For det første så lyver hun om alt hvad der er sket, også skrammer hun mine kunder væk. Nu har jeg muligheden for at gøre det her til noget stort.. Jeg vil sige alle udlændige, at en pige som hende Firoozeh Bazrafkan , er ved og ødelægge vores liv her i dejlige Danmark, vi bliver nød til at stå sammen og få hende ned med nakken. Hun lyver og lyver, og det er så sørgeligt at se så mange dansker følge hende og synes hun gøre det godt.. Sandheden er at hun ødelægger det for alle os der gerne vil blive til noget og gøre noget i dette land.. Hvis i går ind på hendes navn, så kommer hendes profil, der kan man læse ALT hvad alle de idioter har svaret derinde… Jeg har ALDRIG mødt en taber som hende, hun fortjener slet ikke og være i Danmark når hun kun ødelægger ting for os udlændinge. Det hun ikke aner er at jeg har lavet en politi anmeldelse, og trækker hende i retten, jeg vil vise alle de dansker som holder med hende, at hun er den største løgner på denne jord, og at hun er her kun for at skabe mere had i Danmark, mellem udlændinge og dansker !!! VÅGN OP, ellers fucker jeg ud af landet med glæde !!!!!»

 

 

 

http://www.document.no/2014/06/hvorfor-bruker-han-sin-frihet-til-a-begrense-min/

 

http://www.trykkefrihed.dk/diskrimination-trykkefrihedsselskabet-ma-ikke-pizzamanden-ma-godt.htm