Generation Identitær Danmark under en demonstrasjon på Rådhusplassen i København lørdag 16. januar. Foto: GI Danmark

Aktivister fra Generation Identitær (GI) demonstrerte lørdag 16. januar mot en gruppe islamister som de siste ukene har inntatt Rådhusplassen i København, med blant annet høytlesning fra koranen.

På den danske hjemmesiden skriver GI:

Denne lørdag fik de ikke lov til at stå der alene, da vi mødte op med banner og megafon for at vise vores modstand mod dette islamiske forsøg på at indtage Københavns mest ikoniske plads. Det hører ikke hjemme, hverken i Danmark eller i Europa. Send islamisterne hjem!

Rådhusplassen i København skal ifølge GI ha vært sperret av en mur med plakater med propaganda for islam. Det ble delt ut sjokolade og koraner. En imam resiterte fra koranen, noe som ble formidlet via kraftige høytalere. Dette er uakseptabelt, mener Generation Identitær Danmark.

Generation Identitær finder det komplet uacceptabelt, at islamister uge efter uge indtager vores offentlige rum, og spærrer Københavns største plads af. Derfor mødt vi i dag op for at vise vores modstand med den tiltagende islamisering af Europa.

GI får støtte fra politisk hold. Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti skriver på Twitter:

Generation Identitær Danmark hadde et svært aktivt år i 2020, med en rekke spektakulære aksjoner.

Identitærbevegelsen blir av motstandere beskrevet som en høyreekstrem bevegelse. GI på sin side beskriver seg selv slik:

Generation Identitær er en patriotisk ungdomsbevægelse som arbejder for at bevare dansk og europæisk kultur i Europa.Hver afdeling er uafhængig, men arbejder sammen med de andre afdelinger i resten af Europa.

Igennem opsigtsvækkende aktioner og kreativ kommunikation, ønsker vi at skabe debat om masseindvandring og multikulturalisme, som i dag er den største trussel mod de europæiske kulturer.

En filmsnutt fra lørdagens aksjon:




Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.




Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.