Danske patrioter gjennomførte 13. september en aksjon rettet mot europeisk innvandringspolitikk. Ved hjelp av lyskastere og sjablonger lyste de unge aktivistene opp Christiansborg.

Identitærbevegelsen blir av motstandere beskrevet som en høyreekstrem bevegelse. Selv beskriver GI Danmark seg som en patriotisk ungdomsbevegelse som vil bevare dansk og europeisk kultur.

Christiansborg er Danmarks svar på Stortinget. Budskapet fra aktivistene fra Generation Identitær DK var ikke til å misforstå.

BYG FORT EUROPA!
EUROPA ER VÅRES!

Foto: GI Danmark

Dette ble lyst opp på fasaden av bygningen hvor de folkevalgte avgjør Danmarks fremtid.

GI Danmark skriver på sin hjemmeside:

Vi står i denne tid foran en ny bølge af migranter sydfra, og vi er ikke meget bedre forberedt end vi var i 2015.

Det holder ikke å stole på Ungarn og andre land som har streng grensekontroll, hevder GI Danmark.

Det kræver også, at vi tager et opgør med idéen om, at man kan møde op ved vores dørtrin og have krav på at søge asyl. Vi kan ikke både forskanse os, og samtidigt lade døren stå åben.

Koronapandemien nærmer seg slutten, og situasjonen i Afghanistan fører til en økende tilstrømning av migranter til Europa. Men EU har ikke brukt tiden til siden 2015 til å forberede seg på en ny bølge av migranter. EU har vært mer opptatt med et forsøk om å fordele migrantene jevnt utover medlemslandene. Men Visegrad-landene (Polen, Slovakia, Tsjekkia og Ungarn) sier nei takk.

Derfor velger NRK å beskrive grensene som nesten stengt, som om 500.000 migranter på ett år er en bagatell.

Les også: Fake news NRK: – Europas grenser er stengt. Fakta: Over en halv million asylsøkere

Thaïs (22) nekter å gi opp kampen for Frankrikes fremtid

Danmark har sendt piggtråd for å avhjelpe situasjonen i Litauen, hvor migrantene strømmer inn over grensen. Den danske regjering sender 240 millioner danske kroner for å hjelpe afghanere. Men dette er kun symbolske handlinger.

Men hvad hjælper dette, når regeringen stadig insisterer på at holde Danmark og resten af Europa pivåbent for migranter, der kan møde op ved grænsen og have krav på at få deres sag om asyl behandlet, og dermed krav på ophold på det europæiske kontinent.

Lige nu snakker alle om Fort Europa, men hvilken fæstning er det lige, hvor man bare kan vade ind og have ret til at tage bolig?

Derfor ber GI Danmark om at danskene og Europa bygger et ekte Fort Europa, uten rett til «spontanasyl».

Folk der møder op ved Europas grænser skal konsekvent afvises, ellers bliver folk ved med at komme i stort antal.

En anmerkning: «Festung Europa» er en betegnelse på nazistenes forsvarsverker under 2. verdenskrig. Dette var forsvarsverker mot de allierte, i hovedsak briter og amerikanere.

Innvandringsliberale har gjenopptatt bruken av dette begrepet for å beskrive Europas migrasjonspolitikk. Det er denne koblingen GI Danmark reagerer på.

Dere kan se en kort film av aksjonen nedenfor.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂