Foto: Denis Charlet / AFP / Scanpix.

Politifolk i det franske departementet Calvados formanes til ikke å gripe inn i områder hvor mange av innbyggerne overholder den muslimske fastemåneden ramadan, med mindre folk blir angrepet fysisk eller det gjøres alvorlig materiell skade.

Det går frem av et internt rundskriv fra politiledelsen i distriktet sist fredag som er lekket til Le Parisien.

Dokumentet, som er sendt ut på vegne av politisjefen i Calvados, spesifiserer at det ikke er nødvendig å skape oppstyr ved å gripe inn i nabolag hvor mange overholder ramadan, dersom det bare er for å kontrollere større grupper av personer som møtes for å spise etter solnedgang, noe som ville være i strid med reglene som er innført på grunn av koronaepidemien.

Anbefalingen synes å stå i strid med uttalelser som Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner nylig gav til BFMTV, der han forsikret om at poitiet ville gripe inn systematisk for å opprettholde republikkens orden overalt.

Rundskrivet fra politiledelsen i Calvados advarer nemlig om at håndhevelse av de smitteforebyggende reglene kan føre til at situasjoner utarter unødig, og foranlediger uro og vold – fenomener som har lett for å bryte ut i Frankrikes problematiske områder.

Det lekkede dokumentet reiser spørsmål om hvorvidt formaningen er begrenset til det aktuelle distriktet, som ligger i den nordlige Normandie-regionen, eller om lignende signaler er gitt til politiet i hele Frankrike.

Skadebegrensningen er uansett i full gang: Innenriksministerens stab kommenterer at det som er skjedd i Calvados, er et «uforståelig lokalt initiativ» som Frankrikes politisjef har bedt om en forklaring på, skriver Le Figaro.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Kjøp «Klanen» her!