Russlands president Vladimir Putin.  Foto: Aleksey Nikolskyi, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP.

President Vladimir Putin avviser at Russland sto bak forgiftningen av opposisjonsleder Aleksej Navalnyj. Hadde de gjort det, ville Navalnyj vært død, heter det.

Eksperter i Tyskland, Frankrike og Sverige land har fastslått at Navalnyj ble forgiftet med den russiske nervegiften Novitsjok da han ble akutt syk om bord på et fly fra Sibir til Moskva i august, noe Moskva har nektet for.

I en rapport denne uken fra CNN, Der Spiegel, Bellingcat og The Insider hevdes det at det var en gruppe russiske sikkerhetsagenter som forgiftet Navalnyj, etter ordre fra Putin.

Gjennomgang av telefondata og andre offentlig tilgjengelige dokumenter har angivelig gjort det mulig å identifisere agentene som sto bak forgiftningen.

Til reportere under sin oppsummerende pressekonferanse torsdag avviste Putin å ha noe med saken å gjøre, og sa at «de ville ha tatt det helt til slutten», om det var russiske spesialstyrker som forgiftet Navalnyj.

Putin sa tidligere at påstander om forgiftningen av Aleksej Navalnyj er blitt hausset opp i mediene.

– Dette er ikke overraskende. Det har alltid versert slike sensasjonspregede historier om Russland i vestlige medier, sa han.

Tidligere denne uken hevdet også Navalnyj at en gruppe fra sikkerhetstjenestene sto bak forgiftningen. Han sa det er «for mange sammentreff» mellom hvor han og de aktuelle personene har oppholdt seg.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.