Kirken i Crépol, sørøst i Frankrike.

Mannen som mistenkes for å ha kniv­stukket 16-åringen Thomas til døde under en landsby­fest i Crépol i Frankrike sist helg, er identifisert som Chaïd A. (20) og er tidligere straffet.

20-åringen ble født i Romans-sur-Isère og var kjent for politiet på grunn av vinningsforbrytelser og ulovlig besittelse av kniv, opplyser en kilde med innsikt i etterforskningen til Le Parisien.

Sammen med åtte andre pågrepne vil 20-åringen, som benekter at han drepte unge Thomas, bli fremstilt for retten lørdag, opplyser Le Journal du Dimanche. Flere av de andre er også tidligere kjent for strafferetten, men ikke for alvorlige forbryelser, skriver den franske avisen.

Chaïd A. ble ilagt en bot på 250 euro for oppbevaring av tyvgods og 200 euro for å ha blitt arrestert på gaten med kniv. Den unge mannen har ikke fast arbeid. Han bor sammen med moren sin i en leilighet i snetrum av Romans-sur-Isère og «henger uten i bydelen La Monnaie med en gjeng på rundt tredve ungdommer», forteller folk i strøket til Le Figaro. «De gjør småjobber for de to store narkotikahandlerne i nabolaget», legger en av dem til.

Etterforskningen i saken har også brakt på bane en ny forklaring på terrorangrepet mot landsbyfesten i Crépol, nærmere bestemt en provokasjon som utløste et hevntokt: En av vennene til Thomas skal ha dratt et medlem av Chaïds gruppe som allerede befant seg på festen i håret og ertende kalt vedkommende Chiquita.

Thomas gikk selv på skolen i Romans-sur-Isère, snaut to mil fra Crépol, mens den siktede Chaïd hadde gått på skole 900 meter unna skolen til Thomas.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.