Nytt

Sikkerhetsstyrker sikrer åstedet for terrorangrepet i Strasbourg den 11. desember 2018. Foto: Christian Hartmann / Reuters / Scanpix. Innfelt: Den mistenkte Cherif C. Foto: Twitter.

Franske sikkerhetskilder oppgav i går kveld til Le Figaro at Strasbourg-terroristen var sirklet inn, slik at det formodentlig bare skulle være et tidsspørsmål før han ble uskadeliggjort, men slik var det altså ikke. Kontroller av bygningene i sonen hvor man trodde han befant seg, var resultatløse.

Den 29 år gamle terroristen identifisert som Cherif C. – født i Strasbourg og av nordafrikansk opphav – er således på frifot fortsatt etter å ha rømt fra åstedet under skuddveksling med sikkerhetsstyrker. 29-åringen var kjent for sikkerhetsmyndighetene som en radikalisert islamist, og i likhet med omlag 10.000 andre personer befant han seg altså på den såkalte S-listen over kjente sikkerhetstrusler.

Innenriksdepartementets statssekretær Laurent Nunez sier det ikke kan utelukkes at Cherif C. har rømt utenlands. Nunez opplyser også at 29-åringen ble radikalisert i fengsel, skriver Le Figaro.

Politiet var på vei til å arrestere ham tirsdag morgen, muligens i forbindelse med en utpressingssak, men de fant ham ikke hjemme. I 2011 ble han dømt til to års fengsel for å ha skadet ansiktet til en 16-åring med en knust flaske, opplyser Corriere della Seras Paris-korrespondent. Ifølge Le Figaros kilder skal mannen ha blitt straffedømt 20 ganger.

I dagene i forveien økte frekvensen av oppfordringer på nettet til jihadist-grupper om å angripe Frankrike, idet man kunne dra fordel av kaoset og den politiske krisen som følge av de gule vestenes demonstrasjoner. Man vet imidlertid ikke ennå om vedkommende er en del av et koordinert nettverk, eller om han angrep på eget initiativ

Julemarkedet i Strasbourg ligger ikke langt fra katedralen, og er et symbolsk mål i en by hvor den islamske staten (IS) har rekruttert mange fremmedkrigere til Syria og Irak. Et terrorangrep ble avverget her allerede i år 2000.

Til tross for massive sikkerhetstiltak under unntakstilstanden som har rådet i Frankrike siden terrorangrepene i Paris den 13. november 2015, med tusenvis av soldater i gatene landet rundt, lykkes altså jihadister fremdeles i å spre død og uhygge.

 

Kjøp Holocaust-bokpakken fra Document Forlag her!

Les også