Foto: Twitter.

Terroristen som gikk til angrep ved Charlie Hebdos gamle lokaler i Paris fredag, innrømmer i avhør at han var motivert av tidsskriftets republisering av Muhammed-karikaturene, opplyser kilder nær etterforskningen til AFP.

Den 18 år gamle pakistaneren, som ble pågrepet tre kvarter etter angrepet, trodde da også at han befant seg i nærheten av Charlie Hebdos nåværende kontorer, skriver Le Figaro.

Det franske satiremagasinet offentliggjorde tegningene fra karikaturkrisen for femten år siden på nytt i forbindelse med at rettssaken mot de medsammensvorne til Charlie Hebdo-terroristene nylig er kommet opp for retten i Paris.

18-åringen – identifisert som Ali H. – kom alene til Frankrike for tre år siden, og avhørene av ham finner sted ved hjelp av tolk. Han mottok assistanse av fransk sosialtjeneste før angrepet, og ser ikke ut til å ha hatt arbeid.

Ali H. var ikke registert som en potensiell sikkerhetstrussel, men var tidligere blitt arrestert for ulovlig våpenbesittelse.

Den unge mannen løp risiko for å bli utvist fra Frankrike på grunn av nylig oppnådd myndighetsalder, skriver Le Figaro.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.