Ina Libak. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

AUF-leder Ina Libak ber Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre åpne for samarbeid med både Rødt og MDG for å nå målet om en ny regjering om to år.

Flere sentrale topper i Ap har åpnet for et regjeringssamarbeid med Miljøpartiet De Grønne (MDG) etter stortingsvalget i 2021. Det mener også Arbeiderpartiets ungdomsparti, som også vil samarbeide med Rødt.

– På nåværende tidspunkt er det ikke riktig å stenge noen dører for noen av de på venstresiden som vil bidra til regjeringsskifte i 2021, sier AUF-leder Ina Libak til Klassekampen.

Libak understreker samtidig at det er viktig «å ta ting i riktig rekkefølge».

– Når jeg nå sier at man bør åpne for samarbeid, må man på et senere tidspunkt sette seg ned og se hvordan en regjering faktisk skal se ut. Det er det ikke riktig tidspunkt for nå, sier AUF-lederen.

Til avisen skryter hun av lokale rødgrønne samarbeid, særlig med MDG. I både Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø og Kristiansand inngår Ap og MDG i samarbeidskoalisjoner.

Det har provosert flere industritopper i LO at Ap-topper åpner for et MDG-samarbeid. Libak sier hun har stor respekt for bekymringen i fagbevegelsen opplever.

– Det er reelle bekymringer vi må svare på. Det viktigste vi skal gjøre fremover er å legge en plan for rettferdig omstilling som både kutter utslipp og holder folk i jobb, sier hun.

 

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂