Ina Rangønes Libak er AUFs nye leder. 

Ina Rangønes Libak (28) fra Akershus ble søndag som ventet valgt til ny leder i AUF, Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon.

Libak har i inneværende periode vært nestleder i ungdomspartiet og var innstilt av en enstemmig valgkomité.

Astrid Willa Eide Hoem fra Møre og Romsdal etterfølger Libak som nestleder, mens landsmøtet valgte Sindre Lysø fra Østfold til ny generalsekretær.

Ina Libak var på Utøya 22. juli 2011, og ble truffet av minst fire kuler inne i kafébygget. Hun overlevde på dramatisk vis ved at flere andre gjemte henne i skogen og la press på sårene hennes mens Breivik passerte et par meter unna. Til Aftenposten sa hun i 2012 at hun hadde gitt arrene sine navn. «Solidaritetsarret» og «Samholdsarret»:

— Det er de fineste ordene jeg vet. Det er disse verdiene som gjorde at jeg startet i AUF. Alle opplever ting i livet som setter spor, men man kan gå videre og finne styrke. Man må fortsette å jobbe for dem man tror på.

— Jeg ble skutt, men verdiene overlevde. Folk jobber hver dag for det de som døde trodde på, sier hun.

Mani Hussaini har vært AUF-leder siden oktober 2014, men varslet allerede tidligere i sommer at inneværende periode blir hans siste.

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.