Nytt

AUFs landsmøte vedtok lørdag forslaget om fri abort fram til uke 18, samt eggdonasjon. Forslagene fikk enstemmig tilslutning.

– Nesten alle som søker om abort mellom uke 12 og uke 18 får det innvilget. Det er både medisinsk forsvarlig og etisk forsvarlig. Prosessen med å søke abortnemnder som kvinner i denne situasjonen må gjennom i dag, er både nedverdigende og påfører skyld og skam. Det er på tide å gjøre disse endringene, sier AUF-leder Mani Hussaini i en pressemelding.

Ifølge Vårt Land gikk Ap-leder Jonas Gahr Støre kraftig i rette med dem som vil utvide abortgrensen fra dagens uke 12.

– La meg si følgende til dere: Vår politikk ligger fast. Vi er imot å innskrenke kvinners rett til abort, vi er imot å utvide retten utover 12 uker, sa partilederen.

AUFs landsmøte vedtok også forslaget for å gå inn for eggdonasjon.

– Det er ingen grunn til å ikke sidestille sæd- og eggdonasjon. Å åpne for eggdonasjon vil gjøre at flere ufrivillig barnløse kan få muligheten til å få sin drøm i oppfyllelse, sier Hussaini, som er inne i sin siste helg som AUF-leder.

Ina Rangønes Libak ventes å bli valgt til ny leder av landsmøtet i AUF søndag.