Sakset/Fra hofta

Det er andre tyngdelover på venstresiden enn på høyresiden. Moxnes og Lysbakken kjenner dem, men Støre og Hareide gjør det ikke. Overvurderer de seg selv?

Jonas Gahr Støre har tydelig sans for Knut Arild Hareides frieri. De er begge atypiske representanter for partiene de leder. Kanskje det forklarer noe av tiltrekningen?

De er i bunn og grunn borgerlige politikere av klassebakgrunn som har rotet seg over på venstresiden. Der har man instinkter som disse karene ikke har.

Før siste valg parkerte Støre Rødt og SV og konsentrerte seg om «sentrum»: Sp, KrF og V. Men denne appellen inn mot sentrum appellerte ikke til tillitsmannssjiktet. De ser rødt når de hører Trine Skei Grande og KrF ligger også over uoverstigelige hindre.

Det sies nå av Hareide at avstanden til FrP tvang ham over på venstresiden. Men avstanden til Ap er like stor. Det får Mani Hussaini glimrende frem.

AUF-leder Mani Hussaini sier det er visse krav Ap ikke kan fire på dersom KrFs landsmøte åpner for samarbeid.

– Det er noen verdispørsmål vi ikke kan fire på. Det gjelder abortloven og prinsippet om kvinners rett til å bestemme over egen kropp. Det er ekteskapsloven og de homofiles rettigheter. Dersom KrF vil diskutere med oss på dette grunnlaget, er vi åpne, sier Hussaini til Aftenposten.

Den avtroppende AUF-lederen minner om at helt siden begynnelsen av 2000-tallet, har AUFs foretrukne regjeringsalternativ vært et samarbeid med Sp og SV. AUF har landsmøte fra 18. oktober.

KrF-leder Knut Arild Hareide har åpnet for et samarbeid med Ap og Sp, noe som har skapt intern uro i partiet.

Dette er krav som KrF ikke kan gå med på uten å søke avskjed i unåde hos egne velgere. Alle vet at det er slik: KrF kan ikke godta alle de bioteknologiske løsningene som venstresiden går inn for og heller ikke seksualidentitære frigjøringene.

For ethvert oppegående menneske er dette innlysende. KrF vil få oppfylt sitt ønske om mer godhet mot fremmede, men det vil kunne kompensere for alle de kompromissene partiene vil bli nødt for på kjernesaker.

Støre og Hareide har kanskje til felles at de ikke forstår tyngdelovene i norsk politikk?

 
 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!