Kriss Rokkan Iversen. nestleder i MDG. Foto: Siri Døsen / MDG / NTB

MDGs landsmøte vedtok lørdag å utvide retten til selvbestemt abort til uke 18.
Det ble gjort ved å erstatte dagens abortnemnd med et rådgivende og støttende organ rettet mot kvinner og foreldre som velger å avbryte svangerskapet mellom uke 12 og 18.

– For oss er det viktig å videreføre de gode sidene ved abortnemnda. Objektiv informasjon, råd og veiledning, og ikke minst støtte i valget ved en senabort, bør fortsatt være et tilbud selv om den selvbestemte abortgrensen skal utvides til uke 18, sier nestleder Kriss Rokkan Iversen.

Avgjørelsen får Grønn Ungdom til å juble. De mener det er på høy tid å utvide retten til selvbestemt abort og gi kvinner makt over egen kropp.

– Vi vil at kvinner som ønsker abort skal motta fordomsfri og trygg veiledning fra helsepersonell, ikke tvinges gjennom en krenkende nemndprosess, sier Josefine Gjerde, 2.-kandidat for MDG i Hordaland.

– Etter valget kan det bli flertall på Stortinget for å fjerne abortnemndene og utvide abortgrensa. Derfor er jeg så glad for at MDG som feministisk parti har vedtatt å stå på riktig side av historien i denne saken.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.