Leder for Unge Venstre, Sondre Hansmark, går inn for utvidet abortgrense. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Venstre ligger an til å liberalisere retten til selvbestemt abort når partiet behandler spørsmålet på landsmøtet i slutten av måneden.

Landsstyret har anbefalt at partiet skal vedta en oppmyking av abortloven, ifølge Vårt Land. I forbindelse med behandling av nytt prinsipprogram vil landsmøtet bli bedt om å ta stilling til følgende: «For at færre kvinner skal måtte møte i abortnemnd ønsker Venstre å utvide kvinners rett til selvbestemt abort».

– Vi låser oss ikke nå til dagens abortlov. Og skal det skje endringer i den, må det skje i retning av mer selvbestemmelse for kvinnen, sier nestleder i programkomiteen Tord Hustveit til avisen.

På landsmøtet vil det også bli avstemning om en dissens fra leder Sondre Hansmark i Unge Venstre, som foreslår fri abort fram til 18. uke. Det er ikke ventet at det vil få flertall, men Hansmark mener det vil være en viktig markering.

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.