Nytt

Sondre Hansmark under landsmøtet til Venstre på Gardermoen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

En enstemmig valgkomité i Unge Venstre har innstilt Sondre Hansmark (1995) til gjenvalg som leder i enda et år.

– Jeg takker så mye for tilliten. Nå er det kun et år til valget, og jeg vil bidra til å gjøre Venstre til valgets store vinner, sier Sondre Hansmark i en pressemelding.

Hansmark ble valgt til leder av Venstres ungdomsparti i 2017. Han er fra Askøy, var tidligere leder av Bergen Unge Venstre og var Hordaland Venstres ungdomskandidat i Stortingsvalget 2017, og er 2. vara til Stortinget for perioden 2017–2021. Legalisering av narkotiske stoffer er en kampsak for ham, det er også fjerning av statsstøtten til HRS. Til Klassekampen uttalte han:

– HRS bidreg ikkje til integrering, slik formålet med pengestøtta er. Tvert imot bidreg dei til å sette muslimar og andre opp imot kvarandre.

Før han ble fulltidspolitiker, studerte han sammenlignende politikk ved UiB.

– Jeg gleder meg til å samarbeide med Venstres nye ledelse for å kutte i klimagassutslipp, gi elever mer frihet i skolen og gjennomføre en rusreform, sier Hansmark.

Komiteen har også innstilt Ane Breivik som 1. nestleder. Hun er også leder av Bergen Venstre. Benedicte Bjørnås innstilles som 2. nestleder, melder NTB.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Les også