Ifølge Unge Venstres leder Sondre Hansmark vil ungdomspartiet at Norge skal ta imot 950 flere flyktninger fra Moria-leiren enn det regjeringen har vedtatt å ta imot. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Unge Venstre foreslår å hente 1.000 flyktninger fra Moria-leiren. – 50 er ikke nok, det er bare en sped start, sier leder Sondre Hansmark.

– Tusenvis av barn sover på gaten i Moria. Dette er flyktninger som har mistet alt. Nå må vi gripe inn og hjelpe folk som desperat trenger det, sier Hansmark.

Unge Venstre kaller jobben med å omfordele flyktningene fra leiren en dugnad, og at Norge ikke kan overlate problemet til land i Sør-Europa alene.

Hansmark mener at Norge må oppføre seg som den humanitære stormakt myndighetene påstår nasjonen er.

– 50 er ikke nok, det er bare en sped start. Vi har rom til mange flere. Det har nesten ikke kommet kvoteflyktninger eller asylsøkere til Norge i år, og drøssevis av kommuner sier de kan bidra til å bosette flere flyktninger. Vi er verdens rikeste land, og vi har et ansvar for folk på flukt, sier Unge Venstre lederen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.