AUF-leder Ina Libak under Ap-landsmøtet i april. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

AUF-leder Ina Libak oppfordrer regjeringen til å kutte støtten til Human Rights Service (HRS) i neste års statsbudsjett. Hun mener HRS står for fremmedfiendtlighet og hat.

Men i VGs kommentarfelt får hun passet påskrevet: «Sier de største jødehaterne i norge.. Nice try AUF»

Vi må gjøre alt vi kan «for å få bukt med hatet», ifølge Libak. En av tingene vi i hvert fall kan gjøre er å kutte støtten til Human Rights Service, sier hun til VG.

– Det er ikke snakk om innvandringskritikk, for det må vi tåle. Det er snakk om den fremmedfiendtlige måten man beskriver muslimer. Derfor mener vi at det er på tide å kutte.

Libaks utspill kommer i kjølvannet av drapet og moskéskytingen i Bærum lørdag.

AUF-lederen mener vi må diskutere «hvor grensen går for hvordan man kan omtale andre mennesker», og hun kommer med et mantra flere AUFere før henne har fremført, med variasjoner over et tema; ord fører til vold.

– Vi vet at når ord blir til vold, så er ikke det noe som skjer i et vakuum. Det legitimeres av andre.

– Polariserer debatten

Også Høyres stortingsrepresentant Lene Westgaard-Halle vil kutte støtten.

– Jeg mener vi bør vurdere om HRS fortsatt skal motta offentlig støtte all den tid de bidrar til å polarisere den offentlige debatten slik vi har sett over tid, sier hun til Dagbladet.

Statsminister Erna Solberg vil ikke kommentere saken.

– Hva kan de om islam?

Rita Karlsen i HRS mener AUF slår politisk mynt på moskéangrepet.

 – Det er kjempetrist fordi det vi har holdt på med i 20 år er å ta opp de problematiske sidene ved innvandring. Det har vi gjort av godhet for et velfungerende flerkulturelt samfunn, sier Karlsen.

Mediene og politikerne er mer opptatte av HRS enn det som faktisk er problemet; at folk radikaliseres og at vi ikke finner ut hvorfor, sier Karlsen.

– De som vil kutte støtten kommer aldri med eksempler. Hva kan de om islam? Jeg vet ikke hvordan man skal forholde seg til sånne flytende beskyldninger.

Liten støtte blant leserne

VG-leserne er mildest talt uenige med AUF og Libak, skal man dømme etter kommentarene de har lagt igjen. Den mest likte kommentaren sent mandag kveld var denne: «Sier de største jødehaterne i norge.. Nice try AUF»

Andre som har fått mange likes er disse:

«men å fylle kontoene til moskeene, ja det er gøy det? for all del: ikke la disse venstre vridde radikale ungdommene få gehør for denne forskjellbehandlingen!»

«Så hun kan tåle innvandringskritikk? Men ikke kritikk av islam? Og det å kritisere noe av det selv er altså implisitt ikke aktuelt? Men kristendom det er greit å kritisere?

Men for all del! Hvis dere har lyst på flere som tyr til vold, så er det bare å hindre debatt om islam. Enkelt og greit.»

«Med det kvinnesynet flere muslimske ledere har bør støtten til muslimske trossamfunn kuttes. Men er vel ikke politisk korrekt å si.»

«Hvorfor i all verden skal støtten til HRS kuttes? Det blir bare tåpelig, men selvfølgelig, vekk var en kritisk røst, og fritt frem var det for det store multikulturelle forsøksprosjektet uten at vi der ute får tilgang til de kritiske sidene av dette megaprosjektet som åpenbart er i ferd med å mislyktes på mange områder.

Hva er det de er redd for?

Dette er jo en «partipolitisk uavhengig tenketank med fokus på menneskerettigheter og demokrati i et fleretnisk og flerkulturelt samfunn, spesielt i forhold til barn, unge og kvinner….og er et svært så kjærkomment arena»

AP, SV og dere andre……Ligg unna!»

«Det viser hvilket totalitære styresett Arbeiderpartiet egentlig står for.»

«Vi må slå ned på alle som har en annen mening eller kaller en spade for en spade . Det er mange av oss som vil høre begge sider . Om det er om muslimer eller klima . Demokratiet er snart borte .»

«Kutt heller støtten til AUF»

«AUF-lederen er typisk sosialist på god vei mot kommunismen! God tur!»

«De som ikke tåler andres meninger sysler med totalitær fascisme eller kommunisme.»

«Knebling av meningsmotstandere har alltid vært AP og venstresiden sin agenda.»

«AUF hetset jøder på Facebook

https://www.nettavisen.no/nyheter/auf-ere-hetset-joder-pa-facebook/3516618.html

Foreslår at støtten blir tatt fra de øyeblikkelig»

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.