Hege Storhaug. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Å frata Human Rights Service en skarve million er blitt en flaggsak for venstresiden og de borgerlige. Nå som FrPs beskyttende hånd er borte fra regjeringen, er det fritt frem.

HRS er blitt en målestokk på de andre partienes voksende intoleransee. De som provoserer, skal vekk. Hvis man ser på alle venstreorienterte og islamske foreninger regjeringen øser ut penger på, forstår man at dette ikke handler om at HRS gjør noe galt. Det handler om behovet for å statuere eksempler.

Flertallet er massivt og intolerant. Det er blitt en mobb, akkurat slik Ibsen og andre klartseende advarte mot ved innføring av allmenn stemmerett. Demokratiet skal beskytte dissidenter, men det gjør ikke lenger det norske.

Derfor handler denne saken om noe langt mer enn Hege Storhaug og Rita Karlsen.

NTB er selvsagt klakører for å slette HRS fra statsbudsjettet. Det er blitt rene besettelsen. La oss huske hva de sa:

Flere i Høyre vil fjerne støtten til Human Rights Service

Støtte til organisasjonen Human Rights Service (HRS) bør ikke prioriteres i statsbudsjettet, mener Høyre-politiker. Også Unge Høyre vil fjerne støtten.

– Støtten til HRS har tidligere blitt foreslått kuttet av Høyre i regjering, og i en tid med strammere økonomiske rammer mener jeg fortsatt at støtte til HRS ikke bør prioriteres, sier Lene Westgaard-Halle (H) til Dagbladet.

Organisasjonen driver blant annet det innvandrings- og islamkritiske nettstedet rights.no.

Unge Høyre forventer at støtten er fjernet når statsbudsjettet for 2021 legges fram i høst.

– I et statsbudsjett lagt fram av Høyre, KrF og Venstre må støtte til HRS være borte. Det er Frp som absolutt vil beholde den støtten år etter år, da får de selv forsøke å forhandle den inn på bekostning av noe annet, sier Unge Høyre-leder Sandra Bruflot.

Bevilgningene til HRS er flyttet inn under ansvarsområdet til justisminister Monica Mæland (H). Hun vil ikke kommentere saken.

Både på venstresiden og i Høyre, KrF og Venstre har motstanden mot støtten vært stor.

I statsbudsjettet 2019 var støtten først kuttet ut, men etter en intern strid i regjeringen endte organisasjonen likevel opp med støtte på en halv million kroner, mot at en rekke andre organisasjoner fikk ekstra bevilgning.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.