Foto: AfD Thüringen / Facebook.

Stridighetene internt i CDU om forholdet til AfD etter delstatsvalget i Thüringen fortsetter:

Etter at flere CDU-politikere tok til orde for å ekskludere partiets nestleder i delstaten, Michael Heym, for sitt forslag om å gå i koalisjon med AfD, har nå 17 CDU-politikere i Thüringen undertegnet et opprop til støtte for samtaler med alle partier, underforstått også AfD.

Sentralt i partiet forsøker man å stanse dette initiativet med hard hånd. CDUs generalsekretær Paul Ziemiak kaller forslaget «galskap», skriver Die Welt.

Partiet har tidligere fattet en beslutning om saken sentralt. «CDUs mening har ikke forandre seg. Punktum. Over og ut», sier Ziemiak. De i CDU som ser det annerledes, bør spørre seg om de er i riktig parti.

Enhver for form samarbeid – «ikke bare koalisjon, men enhver form, også hvilke som helst stemmer eller hva som helst fra AfD – er ikke akseptabelt for oss.» Han legger til: «Her handler det ikke om en eller annen strategisk overveielse, her handler det om verdi- og prinsippspørsmål.»

I et fritt samfunn hører det ikke hjemme at nesten en fjerdedel av velgerne skal holdes utenfor, heter det i oppropet fra de 17 CDU-politikerne.

Denne interne striden i CDU er en tysk parallell til det som skjer på borgerlig side i Sverige når det gjelder forholdet til Sverigedemokraterna, som nå samarbeider med Moderaterne i flere svenske kommuner.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂