Michael Heym. Foto: Thüringer Landtag.

Flere CDU-politikere forlanger at partiets nestleder i delstaten Thüringen, Michael Heym, ekskluderes fra CDU etter at han i et intervju tok til orde for en regjeringskoalisjon med AfD i Thüringen etter valget til nytt delstatsparlament, skriver Die Welt.

Flere kristelig-demokrater forlanger nå at Heym kastes ut av partiet. «Jeg forventer at CDU i Thüringen ekskluderer denne personen fra partiet», twitret Thomas Röwekamp, som er CDU-leder i Bremen. Statssekretær i Tysklands innenriksdepartement, Marco Wanderwitz (CDU), forlanger også utkastelse av Heym: «Folk som herr Heym har ikke noe i CDU å gjøre.»

Schleswig-Holsteins utdanningsminister Karin Prien uttalte seg også tydelig. Til Welt am Sonntag sa CDU-politikeren: «Dette fremstøtet er en forvirret mening fra en enkeltperson. Det kan ikke finnes noen borgerlig allianse med AfD.»

Også Sachsens-Anhalts statsminister Reiner Haseloff (CDU) og Bayerns statsminister Markus Söder (CSU) tar avstand fra Michael Heyms forslag.

Hovedpersonen selv sa tidligere denne uken at «man ikke gjør demokratiet en tjeneste hvis man fremmedgjør en fjerdedel av velgerne».

CDU-leder Annegret Kramp-Karrenbauer har ikke kommentert saken, men en medarbeider av henne har twitret at partiets landsmøte tidligere har utelukket ethvert samarbeid med AfD.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 299 til 210 kroner!