AfDs parlamentariske leder Alice Weidel under en debatt i Forbundsdagen i Berlin. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / Scanpix.

Til tross for forsøkene på å isolere Alternative für Deutschland (AfD) politisk tror 48 prosent av de spurte i en tysk meningsmåling at partiet i løpet av ti år kommer til å få regjeringsmakt på føderalt eller delstatlig nivå.

Det viser en meningsmåling YouGov har utført for Deutsche Presse-Agentur (DPA) som er omtalt i The Local.

Målingen ble utført etter det politiske jordskjelvet som ble utløst av at CDU, AfD og FDP stemte sammen for å utnevne FDP-politikeren Thomas Kemmerich til ministerpresident i Thüringen, men før Annegret Kramp-Karrenbauer kunngjorde at hun trekker seg om statsministerkandidat og vil gå av som CDU-leder.

Det er flere enn AfDs egne tilhengere, rundt 15 prosent på de nasjonale meningsmålingene, som aksepterer at partiet kommer til makten:

According to the YouGov survey, a quarter of Germans (26 percent) are okay with the AfD participating in a state government and 19 percent would have no objection to the AfD participating at the German federal government level. However, a clear majority of 59 percent fundamentally rejects the idea of the right-wing party being part of the government.

En annen meningsmåling, som infratest dimap har utført for den regionale allmennkringkasteren Mitteldeutscher Rundfunk (MDR), viser at CDU har tapt mest i Thüringen som følge av den politiske dramatikken i delstaten, mens Die Linke har vunnet mest.

Deutsche Welle skriver:

Support for the Left party surged to 39%, a full eight points up from its October result. The CDU sunk by about the same amount, going from 21.7% to 13%. The FDP, whose candidate for state premier, Thomas Kemmerich, was at the center of the scandal, fell to only 4%, meaning the liberals would not be allowed a seat in parliament if a vote were held today.

Oppslutningen har økt fra 23,4 prosent til 24 prosent for AfD i Thüringen, som altså ser ut til å ha dratt en liten fordel av den siste tidens utvikling.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 299 til 210 kroner!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.