Kees de Vries og Lars-Jörn Zimmer. Foto: Foto-AG Gymnasium Melle og Steffen Prößdorf / Wikimedia Commons.

Annegret Kramp-Karrenbauers varslede avgang som CDU-leder blottstiller den latente striden i partiet om forholdet til AfD. I Sachsen-Anhalt har CDU-politikeren Kees de Vries avsluttet kontorfellesskapet med partifellen Lars-Jörn Zimmer fordi Zimmer har luftet tanken om AfD som støtteparti.

Det opplyser RedaktionsNetzwerk Deutschland.

Den interne striden om kursen for CDU fortsetter å skape rystelser i partiet. CDUs representant i Forbundsdagen Kees de Vries har med umiddelbar virkning avsluttet sitt kontorfellesskap i Bitterfeld med CDU-representant i Sachsen-Anhalt Lars-Jörn Zimmer, som også er partiets viseformann i delstaten. Zimmer hadde nylig vekket oppsikt landet rundt med uttalelser om en mulig mindretallsregjering utgått fra CDU med samtykke fra AfD.

Ifølge de Vries, som har tatt avstand fra Zimmer flere ganger, var det dråpen som fikk begeret til å flyte over da Zimmer formulerte disse tankene i et skriftlig memorandum.

I TV-programmet «Berlin Direkt» på ZDF sist søndag sa Zimmer blant annet at «jeg kan ikke simpelthen fornærme 25 prosent av velgerne og si at jeg ikke snakker med representantene deres».

CDU bruker fremdeles partipisken på personer som Zimmer, men striden om AfD blir ikke borte, og den er nå blitt en virkelig kattepine for partiet.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂