Nytt

Statsminister Boris Johnson fikk ikke sine totredjedels flertall som han trengte for å få vedtatt et nyvalg 12. desember. Kun 299 parlamentsmedlemmer deltok i avstemningen. Corbyn hadde på forhånd sagt at Labour ville avstå fra å stemme.

Men det er bevegelse i de andre partiene og de skotske SNP og Liberaldemokratene vurderer å støtte regjeringen i et nytt lovforslag som kan gi et nyvalg før jul. Hvis lovforslaget vedtas, er det nok med en majoritet i parlamentet for å få nyvalget godkjent.

Dette vil sannsynligvis finne sted tirsdag morgen. Boris Johnson sier at Underhuset må slutte å holde resten av landet som gissel.

A breakdown showing how MPs voted today. It shows that the Lib Dems opposed the vote, while the SNP and Labour abstained

 

Daily Mail

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!