Den fryktede nigerianske mafiaen Black Axe – ett av världens mest effektiva brottssyndikat, ifølge en innsatsleder i svensk politi – har etablert seg i Stockholm. Foto: Mostphotos

Det kriminelle nettverket Black Axe, også kjent som den nigerianske mafiaen, har etablert seg i Stockholm, ifølge svensk politi.

Tirsdag ble 15 personer tiltalt for grove narkotikaforbrytelser i Göteborg, og ifølge det svenske tollvesenet har de koblinger til Black Axe. Politiet slår fast at nettverket også har fått fotfeste i Stockholm, rapporterer Sveriges Radios Ekot.

Ifølge svensk politi bruker Black Axe juju, som er en nigeriansk form for voodoo. På den måten kan de overbevise migranter om at de kommer til å «ødelegge deres sjel» dersom de ikke følger ordre og begår forbrytelser innefor narkotikahandel og prostitusjon.

Vestafrikanske migranter lokkes til Sverige med løfter om jobb – løfter som viser seg å være tomme ord når de vel har kommet frem. I stedet føres migrantene inn i kriminalitet.

Politimannen Lennart Karlsson, innsatsleder i område Klara i Stockholm, oppgir at Black Axes etablering har skjedd de siste fem årene. Mange av varslene til politiet har kommet fra en moské vestafrikanere søker til.

– Moskén här hör av sig till oss. De träffar ofta människor som fått höra att de ska hit och få kontakter för att få jobb. Men så hänger Black Axe-medlemmarna utanför och lockar med dem, sier Lennart Karlsson til Ekot.

Reporteren spør hvordan det kommer til å gå for Black Axe fremover.

– Enligt min uppfattning så är det här ett av världens mest effektiva brottssyndikat. Så tyvärr för vår del, så har de nog en ganska ljus framtid, säger Lennart Karlsson.

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂