Politiet i Stockholm forsøkte å stanse en demonstrasjon mot koronarestriksjoner, arrangert av gruppen Frihet Sverige. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB

Politiet gikk kraftfullt til verks da flere hundre svensker demonstrerte mot koronatiltakene i Stockholm lørdag. NTB skriver:

Demonstrasjonen på Medborgarplatsen er i strid med smittevernreglene, som bare tillater at åtte personer samler seg til arrangementer utendørs i den svenske hovedstaden.

Demonstrantene i sentrum av Stockholm fulgte ikke umiddelbart politiets oppfordring om å forlate plassen. Men etter hvert begynte de å marsjere mot Kungsträdgården, melder Aftonbladet.

Minst ti personer er ført bort av politiet, ifølge avisa.

Demonstrasjonen blir arrangert av organisasjonen Frihet Sverige. De mener koronarestriksjonene er et angrep mot folks frihet og krever dem avviklet.

Ifølge Expressen bar noen av demonstrantene plakater med teksten «Fängsla Löfven och Reinfeldt». Det skal ha vært hatsk stemning og kaotiske tilstander da politiet dannet en menneskelig mur for å stanse demonstrantene.

Samnytt melder at det verserer en rekke videoklipp på sosiale medier som viser at politiet gikk hardt til verks overfor demonstrantene.

I videoklippet nedan syns det hur poliserna drar batong mot folkmassan som försöker tränga igenom muren för att fullfölja promenaden mot Kungsträdgården.

Det framgår även att poliserna använder pepparspray mot folksamlingen. Samtidigt ska demonstrationståget enligt uppgifter i sociala medier och även Aftonbladets reportrar på platsen vara lugn.

Bakom utryckningsfordonen syns ett hårdhänt ingripande där en polisman släpar en demonstrant från platsen.
Mange påpeker i kommentarfeltet i Samnytt at politiet ikke brukte slike midler mot demonstrasjoner i regi av den venstreekstreme bevegelsen Black Lives Matter (BLM). Faktisk gikk en svensk politikvinne så langt at hun knelte for BLM med knyttneven i været.

Varför knäböjde inte polisen? Ah, just det. Det var ju inga vänsterextremister, illegala invandrare, etc i folkhopen.

Stenkastande migranter ignorerar man helt och hållet.
Svenska fredliga demonstranter skall stoppas till vilket pris som helst.
Det kommer snart en tipping point när folket fått nog.

Det här börjar likna NordKorea och DDR. Det är viktigt att demonstrera mot det som pågår nu! Vi får inte låta New world order vinna.

Heller ikke de store demonstrasjonene mot klima ble stanset av politiet i Sverige.

I Norge deltok statssekretær Saida Begum (H) i BLM-demonstrasjonen i Oslo i juni, til tross for at helseminister Bent Høie (H) på forhånd hadde sagt at demonstrasjonen var et klart brudd på smittereglene. Begum fikk i etterkant støtte fra statsminister Erna Solberg:

– Jeg skjønner at Saida har et sterkt engasjement for dette, som en av mange med minoritetsbakgrunn i Norge så har hun opplevd rasisme og diskriminering, umorsomme forsøk på morsomheter knyttet til bakgrunn. Så hennes engasjement har jeg respekt for, sa Solberg til TV 2.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.