Politiet blokkerer gaten. Illustrasjonsbilde. Foto: Fredrik Sandberg / Reuters / NTB 

Politiet i Stockholm har arrestert omkring 100 personer i en omfattende aksjon mot kriminelle gjenger i regionen. Åtte av de identifiserte nettverkene vurderes som voldelige.

Det er i de voldelige nettverkene politiet har arrestert personene, hvorav flere blir beskrevet som ledere.

– Stockholm är inne i en kraftfullt operativ fas nu, där vi är väldigt offensiva mot dom grövsta kriminella som vi har i Stockholmsområdet, dom som driver våldet. Vi bestämde oss för att gå mot åtta nätverk i början på året, och just nu har vi ett hundratal häktade i de nätverken, sier Robert Karlsson, stedfortredende regiondirektør i Stockholm-politiet, til Sveriges radio.

– Via våra system har vi tagit fram de mest våldsdrivande nätverken, och de mest våldsdrivande individerna. Dom har vi gått mot, och det är dom vi ser att vi nu slår hål på, och att deras ledarfigurer och deras närmaste sitter hos oss.

Nettverkene det henvises til opererer blant annet i Husby, Rinkeby, Vårby, Södertälje og Märsta, og koples til en rekke angrep i Stockholmsregionen de siste ukene, der flere arrestasjoner allerede er gjennomført og siktelser er tatt ut. Siktelsene inkluderer svært alvorlige narkotikaforbrytelser og drap.

Antall skuddvekslinger i regionen har tiltatt i løpet av året, og Karlsson advarer mot flere voldelige angrep i tiden framover.

Hundratal häktade i insats mot kriminella gäng

 

Kjøp Klanen her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.