KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad sier til Dagbladet at han ikke vil sitte i en regjering som legaliserer cannabis eller andre narkotiske stoffer.

– Det er helt uaktuelt for KrF å sitte i en regjering som legaliserer cannabis. Vi kan ikke akseptere at bruk av narkotika normaliseres, sier Ropstad til Dagbladet.

Statsrådskollega og Venstre-nestleder Ola Elvestuen sa i Dagbladet lørdag at han mener det er rett å legalisere – og regulere – flere narkotiske stoffer. Det har fått flere til å reagere.

KrF-lederen får støtte fra statsminister Erna Solberg (H), som i VG slår fast at det ikke er aktuell politikk for regjeringen å legalisere cannabis.

– Det er helt uaktuelt. Det vil ikke skje så lenge jeg leder regjeringen, sa hun til VG.

Regjeringen er i gang med en rusreform som innebærer avkriminalisering, men ikke legalisering. Samfunnets reaksjon på bruk og besittelse av narkotika til eget bruk skal flyttes fra politi- og justissektoren og over til behandlingssporet i helsevesenet.

Unge Venstre går inn for å legalisere og regulere alle narkotiske stoffer i sitt program.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂