Rasmus Hansson (MDG) vil fremlegge forslaget i Stortinget. Foto: Hanna Johre / NTB

Miljøpartiet De Grønne (MDG) ønsker at det skal bli lov å bruke cannabis i Norge. – På tide å slutte kriminaliseringen, sier en  talsperson for partiet.

Ifølge MDG er det nå på tide med et generelt frislipp av narkotika som hasj og marihuana, som begge inneholder det forbudte stoffet cannabis.

NTB melder om saken, og siterer en talsperson for partiet.

Ifølge MDG er det nå omfattende, ukontrollert bruk av stoffet, at det vil være bedre å få det legalisert og inn i mer kontrollerte rammer:

– I dag selges cannabis til hundretusener av nordmenn på det ulovlige markedet. Det betyr et marked uten aldersgrense eller stengetider, og brukere ikke vet styrken på cannabisen de får, eller om det har blitt tilsatt farligere stoffer, sier talsperson Tobias Stokkeland i MDGs ungdomsparti Grønn Ungdom i en pressemelding.

Siden 2012 har seks land, samt 21 amerikanske stater legalisert og regulert cannabis til personlig bruk.

– Det er på tide å slutte kriminaliseringen av en million nordmenn som har prøvd cannabis, sier Stokkeland.

Forslaget legges offisielt fram torsdag av stortingsrepresentant Rasmus Hansson. Han vil be regjeringen blant annet utarbeide et lovforslag som legaliserer og regulerer salg av små mengder og besittelse av små mengder cannabis til eget bruk.

Det er så langt lite som tyder på at det vil være noe flertall for et slikt forslag i Stortinget.

Oppslutningen om MDG er for tiden fallende:

Les også: 

Knallmåling for Høyre i Oslo, kraftig smell for MDG

 

Bestill fra Document:
Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.