Mark Harbers. Foto: Nederlands regjering.

Nederlands innvandringsminister Mark Harbers har tirsdag gått av etter en avsløring av hvordan en offisiell rapport skjulte alvorlig kriminalitet begått av asylsøkere, melder De Telegraaf.

I en rapport fra departementet ble alvorlige forbrytelser som mord, mordforsøk og voldtekt gjemt under kategorien «andre forbrytelser». Dermed var det uklart for offentligheten hva som befant seg der. Det var kun etter at De Telegraaf spurte at det ble klart hva slags alvorlige saker det gjaldt. Således har departementet i det minste gitt inntrykk av at det bevisst ønsket å dekke over asylsøkeres kriminalitet.

Harbers, som tilhører Folkepartiet (VVD) ledet av statsminister Mark Rutte, erkjenner at dette var galt men legger til at det ikke var bevisst, skriver den nederlandske avisen.

Han erkjenner også at han villedet parlamentet da spørsmål om rapporten ble stilt etter et oppslag i De Telegraaf.

Harbers skal derimot ikke ha vært personlig ansvarlig for den villedende klassifiseringen, men han tar likevel på seg skylden for den ved å gå av.

Skandalen kan ikke desto mindre vise seg å bli katastrofal for VVD under EU-valget i morgen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂