Slåsskampen brøt ut under en fotballkamp mellom Grei og Grüner på Greibanen på Ammerud i Groruddalen.

Oslo-politiet beklager på det sterkeste at de identifiserte fotballagene på Twitter da det brøt ut en slåsskamp i forbindelse med en gutter 16-kamp i Oslo.

Politiet meldte om hendelsen ved 21.30-tiden 9. april i år. Det ble sendt flere patruljer til stedet.

– Uansett hendelsesforløp mener vi det er meningsløst å delvis identifisere 16 år gamle gutter som slåsskjemper. Er man i slåsskamp hvis man utøver selvforsvar? Det tragiske er at på Twitter i politiets ordlyd er dommen allerede avsagt, skriver lederen i den ene klubben til politiet.

Visepolitimester Sveinung Sponheim har svart på klagen fra klubben.

– Informasjonen skal nå raskt ut til allmennheten når noe skjer. Tiden politiet har til å vurdere og beslutte innholdet i meldingene er derfor kort. Vi er likevel bevisste på å ikke plassere skyld eller henge ut noen, heter det i svaret, som NTB har fått tilgang til.

Politiet forsvarer omtalen av saken – og mener hendelsen ble omtalt objektivt, uten å plassere skyld eller å henge ut noen.

– Som hovedregel skriver vi objektivt, og det mener vi har gjort i dette tilfellet også. Hvilket lag som spilte på banen var derimot ikke avgjørende i denne saken, og vi er enig i at det var uheldig å ta med denne informasjonen i meldingen. Vi beklager dette på det sterkeste og tar det med oss som læring videre, skriver visepolitimesteren.

 

Kjøp billetter til møtet med Katie Hopkins her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂