Nytt

To gjenger sloss med hammer og metallrør utenfor Oslo tinghus mandag i forbindelse med en pågående rettssak.

De unge mennene, som var fra slutten av tenårene til begynnelsen av 30-årene, skulle angivelig «snakke» med tiltalte i en alvorlig våpensak som for tiden pågår i Oslo tingrett, skriver Dagbladet.

Voldsepisodeen utenfor Oslo tinghus hang sammen med en pågående rettssak om flere skyteepisoder i Oslo tidligere i år.

– Vi fikk inn melding klokken 15.14 om flere personer som var involvert i en slåsskamp på utsiden av Oslo tinghus i dag, sier operasjonsleder Tor Gjøkling i Oslo politidistrikt til VG.

Hendelsen skjedde rett etter at rettssaken var avsluttet. Politiet ble varslet av folk som passerte foran tinghuset.

Politiet rykket raskt ut og beslagla en hammer. Ifølge vitner skal det ha vært brukt metallrør i slåsskampen, som involverte om lag ti personer. Ifølge politiet ble ingen pågrepet etter slåsskampen, men flere av personene vil bli anmeldt.

Voldsepisoden henger sammen med den pågående rettssaken om skyteepisodene på Jordal, Bjørndal og Lambertseter, som fant sted tidligere i år, bekrefter politiadvokat Andreas Strand.

– Saken vil gå som planlagt, men dette vil jo absolutt kunne få etterspill på det som har skjedd i dag. Men det er fortsatt tidlig i etterforskningen i hendelsen, forteller han.

Ifølge VG vil sikkerheten rundt rettssalen i morgen tirsdag bli skjerpet.

De involverte skal være i slutten av tenårene og opp i 30-årene. Politiet bekrefter at disse er kjenninger for politiet.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!