Natt til 18. mai har ikke forløpt rolig for politiet i Oslo, som måtte true med våpen for å få kontroll på to menn som var involvert i et slagsmål på St. Hanshaugen.

Hendelsen skjedde ved 1.45-tiden etter at flere hadde varslet politiet om de to mennene.

– Den ene hadde en kniv, nektet å slippe den og etterkomme politiets pålegg. Da ser patruljen seg nødt til å både bruke pepperspray og true med skytevåpen, forteller operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Begge mennene, den ene i slutten av tenårene, den andre i begynnelsen av 20-årene, er pågrepet og satt i arresten.

Etter hvert fikk politiet kontroll og fikk nøstet opp i saken. Det viste seg at de to mennene hadde vært kranglete mot flere og provosert til slåsskamp, uten at det har blitt noen veldig alvorlige skader.

– Men nok til at folk har reagert og kontaktet politiet, forteller operasjonslederen.

Ellers har det vært mange slagsmål rundt utestedene i Oslo sentrum.

– Det er blitt delt ut noen slag og spark både her og der i natt. Flere dørvakter har kontaktet politiet for bistand.

Gulbrandsen sier at hans inntrykk er at denne kvelden og natten har vært langt mer arbeidskrevende enn en ordinær lørdagsnatt.

– Mitt inntrykk er at dette er en lørdag-pluss med tanke på mengden slagsmål og ordensforstyrrelser. Det kan sammenlignes med enkelte helger, og nivået er ikke helt nyttårsaften, men ikke langt unna.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.