Anis Amri. Foto: Tysk politi / Reuters / Scanpix.

Anis Amri, den tunisiske terroristen som den 19. desember 2016 drepte 12 mennesker og skadet 55 da han pløyde seg gjennom julemarkedet i Berlin med en lastebil, var en del av et terrornettverk i Europa bestående av tilhengere av den islamske staten (IS).

Det går frem av opplysninger fra tysk politi som Der Spiegel har fått innsyn i.

Det skal være resultater av etterforskning i Tyskland, Frankrike og Belgia som kaster nytt lys over den tunisiske terroristen, som klarte å rømme fra åstedet for sin ugjerning, men ble drept i skuddveksling med italiensk politi noen dager senere.

Blant kontaktene var noen av personene som stod bak terrorangrepene i Paris i 2015, skriver det tyske nyhetsmagasinet.

Avlyttede samtaler som den franske jihadisten Clément Baur har hatt i fengsel, tyder på at det forelå planer om samtidige terrorangrep i Paris, Berlin og Brussel.

Baur og Amri kjente hverandre fra en radikal moské i Berlin.

En kontaktene hadde snakket om et mulig angrep i Tyskland med Amri, som hadde blitt fascinert av lastebilterroren i Nice den 14. august 2016, da 86 mennesker ble drept langs strandpromenaden i byen under feiringen av Frankrikes nasjonaldag.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.