Berlin tar ingen sjanser med årets julemarked. Etter terroren i 2016 hvor jihadisten Amri drepte 12 personer og skadet enda flere sa Angela Merkel i en tale at handlingen var ubegripelig.

Dette ville være svært vanskelig å bære hvis det skulle bli bekreftet at et menneske som har bedt Tyskland om beskyttelse og asyl, har begått denne ugjerningen.

Det er kanskje ikke så vanskelig å bære lenger. Så mange andre er blitt drept av asylsøkere som aldri har hatt noe krav på asyl. Og man glemmer så fort. Særlig hvis det er ubehagelig og man ikke personlig er berørt.

 

Julemarkedet i 2016: Terroristen Anis Amri drepte 12 personer og skadet dusinvis flere da han kjørte en trailer inn i julemarkedet i Berlin. Amri skulle ha vært deportert til Tunisia før terroren. Men deportasjonen skjedde aldri fordi Amri sa at han ikke hadde noe pass og Tunisia nektet for at han var tunisisk statsborger helt frem til dagen etter terrorangrepet i Berlin.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.