Tysk politi evakuerte den 21. desember 2019 julemarkedet på Breitscheidplatz i Berlin, åstedet for terrorangrepet i desember 2016, og arresterte i den forbindelse to mistenkelige syrere. Foto: Annegret Hilse / Reuters / Scanpix.

Tyske sikkerhetsmyndigheter har avverget ni islamistisk motiverte terrorangrep siden den 19. desember 2016, da Amis Amri drepte 12 og skadet 56 med en lastebil på julemarkedet i Berlin.

Bare i november ble to angrep avverget, opplyser det føderale tyske kriminalpolitiet Bundeskriminalamt (BKA) til Welt am Sonntag. I den forbindelse ble det foretatt arrestasjoner i Offenbach og Berlin den 12. og den 19. november.

BKAs øverste ansvarlige for bekjempelse av islamistisk motivert terror og ekstremisme, Sven Kurenbach, setter de to siste forsøkene i sammenheng med at IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi ble drept i oktober.

«Etter IS-lederens død er det kommet flere oppfordringer til terror i Vesten fra radikale islamistmiljøer», sier Kurenbach. «Trenden går i retning angrep med enkle midler. Her til lands har skytevåpen den senere tiden spilt en mindre rolle i planleggingen av angrep.»

Sikkerhetsmyndighetene gjør en fremragende jobb, kommenterer Tysklands innenriksminister Horst Seehofer (CSU), som ønsker seg flere fullmakter for å styrke terrorbekjempelsen ytterligere, særlig hva angår det digitale rommet.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!