em>Foto: Polizei Nordrhein Westfalen

 

Politiet i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen mottar så mye etterretning om potensielle terrortrusler at de er i ferd med å miste kontrollen, skriver Die Welt.

Mengden av tips om personer som kan være radikalisert, for eksempel fra naboer, er sterkt økende. Politiet erkjenner at de knapt er i stand til å håndtere denne tipsflommen.

Politiet i Nordrhein-Westfalen må undersøke stadig flere indikasjoner om mulige terrormistenkte. Av et dokument fra sikkerhetsmyndighetene som Der Spiegel først omtalte, går det frem at politiet i løpet av 2017 bearbeidet mer enn 14.000 saker til utredning, det høyeste antallet noensinne.

Mengden var til sammenligning omtrent halvparten i 2014.

Et av tipsene tysk politi tidligere hadde behandlet, gjaldt Anis Amri, lastebilterroristen i Berlin. En annen beboer i asylmottaket hvor han holdt til, hadde rapportert om mistenkelige bilder på mobiltelefonen hans.

Det fragmentet av etterretning tjente aldri til å forhindre angrepet mot julemarkedet i den tyske hovedstaden. Hvordan skal et hav av slike data sette sikkerhetsmyndighetene i stand til å identifisere og avverge de alvorligste truslene?

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.