Andy Grote. Foto: Sandro Halank / Wikimedia Commons.

En 20 år gammel tysk-marokkansk islamist som ble arrestert i Hamburg i august og siden har sittet i varetekt, oppbevarte bombeingredienser og ville kjøpe en halvautomatisk pistol og en håndgranat på nettet, opplyser delstaten Hamburgs innenriksminister Andy Grote fredag.

Ifølge etterforskningskilder planla den 20 år gamle Abdurrahman C. å begå et terrorangrep, for i stedet å gå i sikkerhetsmyndighetenes felle, opplyser Bild.

Siktede har en salafistisk-islamistisk bakgrunn, sier Grote. 20-åringen prøvde å kjøpe en halvautomatisk pistol av merket Makarov, 50 skudd og en håndgranat. Den angivelige selgeren var imidlertid en undercover-agent tilhørende en sikkerhetsmyndighet. Stedet for overlevering skulle være ved parkeringsplassen til en fastfood-restaurant i Kieler Straße i Hamburg. Der skal mannen ha blitt arrestert.

Et gjennombrudd i etterforskningen av Abdurrahman C. kom for tre uker siden, da politiet i en bolig som 20-åringen har hatt tilgang til, fant ingredienser til en bombe – herunder ett kilo kaliumnitrat, ett kilo svovel og et halvt kilo trekullstøv samt flere hundre skruer og muttere.

En bombe fremstilt med disse ingrediensene, kunne ha tatt flere liv, opplyser politiet. Det er en svært alvorlig hendelse som er blitt avverget, kommenterer Hamburgs innenriksminister.

Abdurrahman C. er født i Hamburg med tysk mor og marokkansk far, og vokste opp i Hamburg, skriver Bild. Faren var kjent av sikkerhetsmyndighetene fra før, da han har tilhørt det radikale islamistmiljøet i byen.

På den tiden var han også en av de ansvarlige for al Quds-moskeen i Hamburg, som ble stengt av sikkerhetsmyndighetene for flere år siden. Tidligere hadde den vært møtested for radikale islamister i Hamburg, herunder også 11. september-terroristene fra Hamburg.

Abdurrahman C. flyttet 15 år gammel med foreldrene til Marokko i 2016. I november 2020 returnerte han til Hamburg for å studere, uten å lykkes med å komme inn på universitetet.

Hamburgs politisjef Mirko Streiber omtaler 20-åringen som en strengt troende som holder seg strengt til islams regler, ikke drikker alkohol, opptrer reservert og ikke snakker med kvinner, skriver Bild.

Det er ikke fremkommet holdepunkter for at noen har medvirket til Abdurrahman C.s terrorplanlegging.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.