Nytt

Julemarkedet ved Schloßberg i Graz, Østerrike. Stillbilde: YouTube.

 

En 25 år gammel mann fra Bosnia ble forrige helg arrestert av østerriksk politi for å ha planlagt et terrorangrep med kjøretøy mot et julemarked i Graz, hvor han bodde i et nødherberge for hjemløse, heter det i en melding fra Austria Presse Agentur (APA) som er offentliggjort i Wien-avisen Der Standard.

Sikkerhetstjeneste og antiterrorpoliti fikk grepet inn i tide takket være et tips. Politiet opplyser at bosnieren ved flere anledninger hadde sett videoer av slike terrorangrep og ytret radikale og voldsforherligende utsagn i nærvær av andre – også i herberget hvor han holdt til.

Til Kronen Zeitung, som presiserer at bosnieren er islamist, opplyser kilder at mannen ønsket å gjennomføre et angrep av samme type som i Berlin i fjor, og drepe så mange som mulig.

Den 19. desember 2016 ble 12 mennesker drept og 56 skadet da den avviste tunisiske asylsøkeren Anis Amri med en lastebil pløyde seg gjennom folkemengden ved julemarkedet i Berlin. Amri – som var sympatisør av den islamske staten (IS) – stakk av, men ble fire dager senere drept i skuddveksling med italiensk politi i Milano.

Det er ikke kjent om bosnieren hadde medsammensvorne. Det er likevel på det rene at han i et års tid hadde gått regelmessig i en radikal bakgårdsmoské med IS-forbindelser, drevet av muslimbrødrene i Graz – nærmere bestemt Taqwa-moskeen i Kalvarienbergstraße.

I lys av alt det man har lært de siste femten årene, er det bemerkelsesverdig at slike fiendtlige institusjoner får lov til å eksistere.

«Det viser seg nok en gang at vi fremdeles må være på vakt», sier innenriksminister Wolfgang Sobotka (ÖVP) i en kommentar til saken. No shit, Sherlock.

 

Document er forresten ikke alene om å bringe nytt om julemarkeder i den tyskspråklige verden. Dagsavisen kan fortelle at det finnes egne utsalgsboder for dildoer ved et julemarked på Reeperbahn i Hamburg. Sjokoladepeniser man kan slikke på er også å få kjøpt. Dagsavisen mottar ca. 40 millioner kroner pr. år i pressestøtte. Betal din skatt med glede – og god, terrorfri dildo-jul.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.