Tavle

Tim fra Bremen og datteren hans. Stillbilde: Focus.

I Bremen har tobarnsfaren Tim hatt for vane å ta med datteren Amelia-Sophie på babysvømming, mens kona har vært hjemme med det andre barnet deres. Mødrene som har deltatt på det samme kurset, har vært henrykte: Så hyggelig at det kommer en mann også!

Enter islam… Det er alltid så mye mas med islam.

En dag får Tim en melding i innboksen: Instruktøren forteller at han ikke kan komme lenger. Det har dukket opp tre muslimske mødre, og de blir urolige av at han er der. «Jeg håper du forstår.» Det ville være bedre om kona di kom, får han vite. Men hun kan ikke.

Det er ikke så nøye med likestillingen når islam dukker opp. Men skal tro hva som hadde skjedd dersom Tim hadde skiftet juridisk kjønn?

Kanskje kom mediene til avgjørende unnsetning denne gangen. Bild skriver om saken, og deretter Focus. Førstnevnte får fatt i et ansvarlig menneske: Det inntrufne er likevel ikke i samsvar med gjeldende policy, viser det seg etterhvert. Og instruktøren er ikke lenger å få i tale.

Men hvor moro er det for Tim å dra tilbake i bassenget, vel vitende om at det kanskje er tre kvinner der som innerst inne synes det er ekkelt at han er i vannet med dem?

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.