Nytt

På Holberg-skolen i København er fedrene bedt om å holde seg borte fra foreldremøter, for at innvandrerkvinnene skal komme. Ledelsen er redd innvandrermenn nekter sine koner å gå på møter hvis andre menn er til stede.

Den københavnske skole afviser både danske fædre og indvandrerfædre for at få de muslimske mødre til at dukke op, skriver Berlingske Tidende torsdag.

– Der er indvandrerkvinder, hvis mænd ikke mener, at kvinderne må deltage, hvis der er andre mænd til stede, siger skoleleder Søren Ellesøe og taler om «et nødvendigt hensyn at tage for at skabe en kontakt med en gruppe forældre, som ikke normalt kommer så ofte på skolen, og som ikke rigtig er dus med vores skoletradition».

Det er fuldstændig ude i skoven, mener Dansk Folkepartis ligestillingsordfører, Pia Adelsteen, som nu kræver, at undervisningsminister Bertel Haarder (V) får skolen til at åbne mødet for fædre.
Fortørnet minister

Bertel Haarder er også fortørnet:

– Jeg synes virkeligt, at det er urimeligt. Men hvis skolelederen mener, at det kan hjælpe mod mobning at indkalde mødrene, så må han jo gøre det, hvis det er den eneste måde, siger han til Berlingske Tidende.

SF’s formand, Villy Søvndal mener ikke, at skolen skal ofre ligestillingen og fædrenes ret til at deltage i deres børns skoleliv, mens Danmarks Lærerforenings formand, Anders Bondo Christensen, bakker den pressede skoleleder op.

Ritzau