Nytt

Danmark har 500 friskoler. 25 av dem er muslimske. Nå vil regjeringen gjennomføre en ekstra kontroll for å sjekke at skolene underviser i demokrati og demokratiske verdier, og ikke blir arnested for fanatisme. Dansk Friskoleforening reagerer.

Det bliver uden vores opbakning, hvis regeringen endnu en gang belaster de muslimske friskoler med ekstra tilsyn, siger Ebbe Lilliendal Jørgensen, formand for Dansk Friskoleforening.

Men regjeringen vil ikke høre på det øret. Den sier problemet er for alvorlig til det.

– I denne tid med islamistisk terror er der selvfølgelig særlig grund til at rette opmærksomheden mod skolerne. Vi ved jo, hvordan det er gået på skoler i Pakistan, hvor tingene har fået lov at udvikle sig, siger undervisningsminister Bertel Haarder (V).
..
– Jeg vil opfodre alle til ikke at være så sårbare i denne debat. Radikalisering er en meget alvorlig sag, og vi kan ikke undvære at se på, hvorvidt det er noget, som finder sted på skolerne, siger Bertel Haarder.

Skærpet kontrol med muslimske friskoler