Italias statsminister Giuseppe Conte omgitt av sine visestatsministre Matteo Salvini og Luigi Di Maio. Foto: Alessandro Bianchi / Reuters / Scanpix.

I en meningsmåling som opinionsinstituttet Demos har utført for La Repubblica, svarer en rekordhøy andel på 62 prosent av de spurte at de synes Italias regjering gjør en god jobb.

De to regjeringspartiene, Lega Nord og Femstjernersbevegelsen, oppnår en lignende samlet oppslutning i den samme undersøkelsen. Lega er såvidt størst med 30 prosent, mens Fem stjerner oppnår 29,4 prosent, melder det italienske nyhetsbyrået AGI. Det demokratiske partiet (PD), som var seniorpartner i Italias forrige regjering og er størst på venstresiden, må nøye seg med 17 prosents oppslutning.

Det viser seg også at 84 prosent av Lega-velgerne er fornøyde med regjeringens innvandringspolitikk, mens den tilsvarende andelen blant Fem stjerners velgere er 75 prosent.

Gitt at Fem stjerner ikke oppfattes som noen høyrepopulistisk bevegelse, er denne sistnevnte andelen overraskende høy. Flere kommentatorer har pekt på at Fem stjerner risikerer å fremmedgjøre store deler av velgerne på grunn av Salvinis tøffe linje, men dette har enn så lenge ikke gitt større utslag. Dagens måling ligger bare tre prosentpoeng under valgresultatet, hvor Fem stjerner ble det klart største partiet i parlamentet.

 
 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.