Sakset/Fra hofta

Kan du gi speidere kanotimer i full niqab-tildekking? Nei, absolutt ikke, sa Brian Walker og ble med det kastet ut av 50 års deltakelse i speideren. Brian hadde tilbrakt mesteparten av sitt liv på å lære barn å klatre, fire seg ned fjellskrenter i tau, sette opp telt, lage bål og steke pølser. Men i disse politiske korrekte tider så er det fort gjort å brenne seg på speiderbålet. Ifjor sa Brian at det ville være farlig for barna hvis en muslimsk kvinnelig speiderleder tok dem ut på vannet i kano iført niqab.

Hvordan skulle hun kunne hoppe uti for å redde et barn i vanskeligheter? spurte Brian. Og hvordan skulle hun kunne navigere sin egen kano skikkelig under sløret. Hvordan kunne hun være sikker på at instruksjonene ble sett og hørt? Alt sammen rimelige spørsmål fra en med lang erfaring med barn i speideren. Men så gikk Brian Walker litt lenger. Ja, han gikk omtrent like langt som Boris Johnsen som sammenlignet muslimske kvinner i niqab med brevbokser og bankranere. Brian Walker sa at den kvinnelige speiderlederen så ut som Darth Vader.

Og der satte ledelsen for Speideren stopp for Brians videre engasjement. Brian mottok et brev hvor det sto at hans meninger ikke var i overenstemmelse med likestillingsparagrafene i Speideren. Og heller ikke med speiderens verdier om «integritet, respekt, omsorg og tro»

Zainab Kothdiwala, er speiderleder for jentespeidere i Heckmondwike, West Yorkshire.  Ville du sendt ditt barn på kanotur med henne?

Brian Walker mistet retten til å ha på seg speideruniform eller ha noe som helst med administrasjonen i speideren å gjøre. Og selvfølgelig absolutt ikke noen kontakt med barna i speideren.

Nå, 18 måneder senere, har han overraskende vunnet frem. Da dommeren i lagmannsretten skulle til å dømme, så trakk speiderledelsen seg og betalte Brian Walker en erstatning samt alle hans rettslige utlegg. Brian donerte pengene til veldedighet. Han hadde fått rettshjelp fra Christian Legal Centre. Speiderledelsen, på sin side, nekter fremdeles å beklage og har offisielt sagt at de ikke aksepterer Brians kommentarer.

Brian sier til Daily Mail at «dette aldri var et personlig angrep. Det faktum at hun er speiderleder betyr at hun deler mine verdier og min tro på dugnad og å gi noe tilbake til samfunnet. Men hennes antrekk sier mye mer om islam enn det gjør om speideren. Du kan ikke fire deg ned fra fjellet i niqab. Jeg er ikke sikker på turgåing, men padling kan jeg ikke gå med på. Hun risikerer å drukne selv, for ikke å snakke om hvordan det hindrer henne i å holde speiderene trygge. Hele speiderbevegelsen er iferd med å knele under sin egen dogmatikk og absurditet. Jeg sto opp for tanke- og ytringsfrihet.»

Daily Mail