Sharia-politiet, kalt Hisbah, destruerer regelmessig alkohol og beslaglagt narkotika. Denne aksjonen er imidlertid en av de hittil største i Hisbahs intensiverte kamp mot rusmidler i landet.

Hundrevis av Hisbah-medlemmer satt fra seg til sammen 3.873.163 flasker hovedsakelig øl og andre alkoholholdige drikkevarer på en åpen plass i landsbyen Tudun Kalebawa onsdag. Bulldosere rullet deretter over flaskene mens det ble ropt «Allahu akbar» (Gud er stor) fra folkemassene som sto og så på.

Hisbah satt senere fyr på de knuste restene, og flammene fortsatte å brenne gjennom natten, ifølge innbyggere i Tudun Kalebawa.

– Kano er en sharia-stat, og salg, bruk og besittelse av alkohol er forbudt i delstaten, sa Haruna Ibn Sina, lederen for Hisbah, under seremonien.

– Dette viser at vi vinner krigen mot misbruk av narkotika og andre giftstoffer i Kano, erklærte han.

Ølen ble beslaglagt fra varebiler som var på vei til byen fra det hovedsakelig kristne Nigeria i sør i løpet av de siste månedene, sier Hisbah-talsperson Lawan Ibrahin Fagge til AFP.

Kano er en av et titalls hovedsakelig muslimske nordlige delstater i Nigeria som har gjeninnført en streng versjon av sharialovgivning siden Nigeria gikk tilbake til sivilt styre i 1999 etter 15 år med militært diktatur.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.