Yahaya Aminu-Sharif er krysset ut av rasende muslimer på Twitter. Foto: Twitter

Den nigerianske sangeren Yahaya Aminu-Sharif er av en nigeriansk sharia-domstol funnet skyldig i blasfemi, og dømt til døden, rapporterer BBC.

An upper Sharia court in the Hausawa Filin Hockey area of the state said Yahaya Sharif-Aminu, 22, was guilty of committing blasphemy for a song he circulated via WhatsApp in March. (BBC)

Sharia-domstolen ligger i delstaten Kano, som er en av de nordlige, nigerianske delstatene som har innført sharia-lover. Delstaten er Nigerias mest folkerike stat, med et befolkningstall som i 2016 ble estimert til snaut 12 millioner mennesker.

Nigeria-kart. Wikimedia Commons

Delstatens hovedstad, som har samme navn, er Nigerias mest folkerike by med en estimert befolkning i 2016 på nær fire millioner.

Aminu-Sharif sitter nå i varetekt. Noe som sannsynligvis kan være det tryggeste, ettersom rasende muslimer har brent ned familiens hjem.

Ifølge BBC har ingen som hittil har blitt funnet skyldige av sharia-domstoler blitt henrettet.

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂